09-09-2017

Feyenoord ontsnapt in 2e helft tegen Heracles

ALMELO – Titelhouder Feyenoord heeft in Almelo tegen Heracles ook de vierde volle winst oprij gepakt dankzij een uitstekende eerste helft waarin Heracles vooral op het middenveld faalde. Balverlies leidde de 0-1 en de 0-2 nadat achtereenvolgens Pelupessy en Van Ooijen balverlies leden tegen El Ahmadi. Beide keren mocht Berghuis het karwei afmaken. Boëtius mocht daarop het superieure Feyenoord zelfs op 0-3 zetten met een schot dat via Van Hintum achter doelman Castro in het net belandde. Drie doelpunten alle van buiten de zestien en allemaal binnen een kwartier.
Heracles stelde daar een afstandsschot van Pelupessy tegenover dat net doel miste en ook Niemeijer schoot van dichtbij over het doel van Jones.

Na rust een herboren Heracles dat wel overtuigend de aanval zocht en aan klantenbinding deed. Niemeijer en Peterson konden het koppend nog niet afronden en ook Darri zag een venijnig schot gepareerd door Jones maar de rebound werd door Niemeijer wel binnen gekopt (1-3). Peterson zocht voortdurend het avontuur en dat leidde tot een overtreding van Diks waarna scheidsrechter Makkelie de bal op de stip deponeerde. Niemeijer gaf Jones geen kans en makte de aansluittreffer (2-3).
Feyenoord leek rijp voor de sloop en kon het spel niet meer onder controle brengen tegen een furieus Heracles. Vermeij kreeg het laatste kwartiertje zijn rentree na zwaar blessureleed en was koppend en schietend dichtbij de gelijkmaker.  Een afgeslagen corner in blessuretijd deed Heracles echter de das om toen doelman Castro zich ook in de  zestien van de tegenstander posteerde en Boëtius frank en vrij met de afgeslagen bal kon opstomen om deze in het verlaten doel van de Heraclieden te deponeren (2-4).

Heracles – Feyenoord 2-4 (0-3)
Score: 22. Berghuis 0-1, 29. Berghuis 0-2, 33. Boëtius 0-3, 73. Niemeijer 1-3, 81. Niemeijer 2-3 (pen.), 90+4 Larsson 2-4

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Peterson, Duarte, Darri (Heracles) Vilhena, Van der Heijden (Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Duarte/64); Niemeijer, Pelupessy (Vermeij/76), Van Ooijen (Monteiro/37); Darri, Gladon, Peterson.
Feyenoord: Jones; Diks, St. Juste, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen (Kramer/22), Boëtius (Larsson/68).