19-08-2017

Heerenveen in laatste seconde naast Heracles

HEERENVEEN – Lang leek Heracles Almelo op weg naar opnieuw een overwinning in het Abe Lenstra stadion in en tegen Heerenveen. De Almeloërs kwamen in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van centrale verdediger Robin Pröpper en verspeelden de tweede winst op rij in deze nieuwe competitie door een doelpunt van invaller en nieuwkomer  Nemanja Mihajlovic in de laatste seconden van de wedstrijd.

De Heraclieden zijn zo’n beetje de ‘schrik van Heerenveen’ en hadden de zevende uit-overwinning nagenoeg binnen in een totaal van 13 sinds 2005. Net zoals in de verrassende overwinning op Ajax, speelden de Almeloërs vanuit een gesloten defensie waarbij weinig werd weggegeven om via de counter te pogen de winst binnen te halen.
Heerenveen had dan ook het overwicht maar dwong daarbij weinig kansen af terwijl doelman Bram Castro opnieuw een betrouwbaar sluitstuk bleek bij pogingen van Stijn Schaars en Arber Zaneli.
Het eerste doelpunt viel dan ook aan de andere kant toen Brandley Kuwas de corner nam en de mee opgekomen Robin Pröpper vlak voor rust de 0-1 binnenschoot via het lichaam van een Heerenveense verdediger.

Na rust dus opnieuw het offensief aan Friese kant, maar het was de voor Ibrahim Darri ingevallen Kristoffer Peterson die de Almeloërs na 50 minuten speeltijd op 0-2 had kunnen en moeten zetten. Doorgebroken en alleen voor doelman Wouter van der Steen faalde hij echter in de afwerking. Even later zag spits Paul Gladon zijn kopbal in een reflex gepakt door van der Steen. Heracles kreeg dus feitelijk de beste kansen.
Even later werd de gelijkmakende treffer van Daniel Høegh door scheidsrechter Van de Graaf terecht afgekeurd wegens duwen en zag Arber Zaneli zijn vrije trap onschadelijk gemaakt door Bram Castro. De Friezen drukten wel maar hadden het vizier niet op scherp. In de slotfase was het pompen of verzuipen. Tot in speelminuut 93 hielden de Almeloërs stand, maar de debuterende ingevallen nieuwkomer Nemanja Mihajlovic kopte in de slotseconden alsnog de gelijkmaker binnen omdat Pröpper verzuimde op tijd in te grijpen en Tim Breukers zijn directe tegenstander liet lopen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1