Sportberichten


Plaatsing  
 
22-10-2008  

Open Dag KNSB - The Ultimate Ice Xperience

 

ENSCHEDE - Met 3 helikopters werden de landelijke schaatstoppers (wereldtop) vanaf Thialf Heerenveen kris kras door Nederland gevlogen en uiteraard werd de gloednieuwe IJsbaan Twente te Enschede ook aangedaan. De schaatstoppers, Gretha Smit, Erben Wennemars, Mark Tuitert en Wouter Olde Heuvel kwamen allemaal uit Oveijssel. Na de spectaculaire heli-aankomst gaven de toppers een schaatsclinic en een handtekeningsessie waarvoor het enthousiaste publiek de handen op elkaar kreeg.

De DJ's van Veronica wachten de schaatsers op en verzorgden de muzikale omlijsting buiten bij de ingang van de hal, wat een vrolijk tintje gaf aan de open dag van de KNSB. Na de clinic van de schaatsers gaf Peter Kolder, trainer van het talententeam, clinics voor het publiek en voor de kunstrijvereninging. Aansluitend vonden er s'avonds enkele marathonwedstrijden plaats, met de gehele nationale top aan de start. De damesmarathon over 60 ronden werd gewonnen door Elma de Vries, met  Mariska Huisman als tweede en Daniëlle Bekkering op de derde plaats. De herenmarathon was de tweede topwedstijd van de avond. De A-rijders maakten er een spannende wedstrijd van, maar favoriet Jan Stoetinga liet zien welke supersprint hij in huis heeft en ging als eerste over de streep gevolgd door Bob de Vries en Karlo Timmerman.

Daarna streden de heren eerste divisie nog om de ereplaatsen waarbij T. Smit als winnaar werd afgevlagd gevolgd door T. van Belt en R. Kruier. De marathonschaatsers (sters) waren allemaal vol lof over de entourage van de IJsbaan Twente en vonden het jammer dat er dit jaar maar één marathon op de Twentse agenda stond. Ook niet onvermeld mag blijven dat dweilorkest 'Jigger Jigger' voor de vrolijke noot zorgde en het 1500 koppige publiek in de ijshal aardig opwarmde.

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina