Sportberichten


Plaatsing  
 
09-07-2017  

GP CSI Twente voor Laura Renwick

Frank Schuttert pakt derde plek met Chianti´s Champion

Laura Renwick werd met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) winnaar van de GP van Twente.
Foto ©Loes Wielheesen.
 

GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) als derde starter in de barrage van de hoofdrubriek van het CSI Twente naar een tijd van 40,91 seconde en daar kwamen de zes concurrenten na haar niet eens echt in de buurt. Het betekende de tweede overwinning van Laura Renwick op één dag op het Erve Maathuis. Ze waren allebei goed voor een personenauto.

De Engelse beleefde haar debuut in Geesteren, nadat ze twee jaar geleden met Bintang al eens de hoofdprijs had meegenomen bij het CSI Ommen. Ze werd er in 2016 als winnaar opgevolgd door Frank Schuttert, die in eigen huis voor een mooi feestje zorgde.

Dat zat er dit keer niet in voor Schuttert. In het zadel van de negenjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) beëindigde de stalruiter van Jos Lansink zijn barragrit na 44,19 seconde. Die was achter de Fransman Cedric Angot met diens elfjarige vosruin Saxo de la Cour goed voor de derde positie.

De nationaal kampioen van 2016 had aan Chianti’s Champion de voorkeur gegeven, omdat zijn andere topper Winchester na een blessure langzaam weer naar zijn oude niveau toewerkt. “Voor hem was Geesteren nog te vroeg om zo’n zware proef als vandaag te rijden, maar hij heeft het deze week hier prima gedaan. Misschien dat het met hem in topvorm hier wel was gelukt, maar vandaag zat het er gewoon niet in. Ik had nog wel ergens wat winst kunnen pakken, maar het zou nooit genoeg zijn geweest om Laura te kloppen. Ze was vandaag gewoon de beste.”

Frank Schuttert reist over ruim een week met de Nederlandse afvaardiging naar het CHIO Aken, waar hij als vijfde man reserve is voor het kwartet van Oranje in de landenwedstrijd. “Dan zal Winchester weer mijn eerste keus zijn. Champion moet ik op zo jonge leeftijd nog niet te vaak dit soort zware wedstrijden laten doen, ervan uitgaande dat hij ook nog mee moet kunnen lopen als hij vijftien of zestien is.”

Nog vier Nederlanders plaatsten zich voor de barrage. Johnny Pals werd vijfde met zijn  veertienjarige bruine merrie Wesselina (v. Cumano), Michael Greeve zesde met de bruine merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve), Ben Schröder voor eigen publiek zevende met de negenjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino) en Doron Kuipers negende met zijn negen jaar oude vosruin Charley (v. Calido).

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina