Sportberichten


Plaatsing  
 
14-05-2017  

Kuyt zet Heracles is mineur in De Kuip

 

ROTTERDAM – Voor Heracles Almelo duurde het vooruitzicht op het op eigen kracht behalen van de play offs voor Europees voetbal welgeteld één minuut. In de kolkende Kuip zette Dirk Kuyt de Feyenoorders al na 38 seconden op een 1-0 achterstand met dank aan de glijpartij van Mike te Wierik. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Heracles nauwelijks kansen tegen het ontketende Feyenoord dat deze keer niet de kampioenstitel uit handen zou geven. Toen Kuyt dik tien minuten later ook nog ongehinderd kon inkoppen omdat Hoogma hem liet lopen, was de wedstrijd helemaal over. De 3-0 gooide de wedstrijd helemaal op slot. Nadat de vertrekkende Te Wierik de aanvoerder van de Feyenoorders bij het shirt pakte, wees Higler naar de stip en voltrok de held van Rotterdam zelf het vonnis (3-0). De eretreffer van de na een langdurige blessure weer fitte Van Ooijen in de voorlaatste minuut was louter voor de statistiek (3-1).

Het behalen van de play offs moest dus via het falen van de concurrenten komen. Heerenveen beantwoordde daar deels aan door te verliezen van het bezoekende NEC , maar de Friezen bleven op doelgemiddelde de Heraclieden nipt voor. De hulp kon ook nog uit 053 komen. Ex- Heraclied Linssen zette FC Groningen al na twee minuten op het goede spoor tegen het jonge FC Twente dat de hele competitie al om des keizers baard speelde maar daar toch de nodige waardering voor kreeg. Deze laatste competitiewedstrijd bleek de wil om te winnen er niet te zijn zodat de Groningers met een 3-5 zege en de zekerheid van de play offs in de bus stapten door een licht doelpuntenvoordeel op de Heraclieden. Voor de Heraclieden eindigde het seizoen dus onverwacht vroeg en restte de thuisreis in de bus in mineur. 

Feyenoord – Heracles Almelo 3-1
(2-0)
1. Kuyt 1-0, 12. Kuyt 2-0, 84. Kuyt 3-0, 89. Van Ooijen 3-1.

Scheidsrechter: Higler.

Gele kaart: Van der Heijden, Kuyt (Feyenoord) Bruns, Breukers (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Jones, Nieuwkoop (81. Karsdorp), Botteghin, Van der Heijden, Kongolo (53. Nelom), El Ahmadi, Kuijt, Toornstra, Berghuis, Jørgensen, Elia (76. Basacikoglu).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Fledderus, Bruns (82. Pröpper), Pelupessy, Niemeijer (74. Van Ooijen), Kuwas, Armenteros, Peterson (80. Darri).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina