Sportberichten


Plaatsing  
 
10-05-2017  

Golfpark Weleveld failliet, Borne de pineut


De nog maar 2 jaar oude driving range van Golfpark Weleveld
 

BORNE – De gemeente Borne dreigt flink het schip in te gaan met het faillissement van de Stichting Golfbaan Weleveld. De golfbaan op het landgoed Weleveld werd in 2013 o.a. gefinancierd door borgstellingen van de gemeente Borne en het Nationale Waarborgfonds voor de Sport die elk voor een half miljoen euro garant staan voor een banklening. Naast voornoemde borgstellers zijn er nog een paar kleinere borgstellers en schuldeisers zoals drankenhandel Berghorst, een brouwerij en de onderhoudsfirma van de golfbaan die voor 2 euroton tegoed heeft.

Het bestuur van Golfclub Weleveld heeft het faillissement zelf aangevraagd nadat de bank dreigde met beslaglegging en gedwongen verkoop. Voorzitter Bé Wes noemt op de website van de club het te lage aantal leden (120) en te lage inkomsten uit het clubhuis als oorzaak. Om rendabel te kunnen zijn wordt het aantal van circa 300 leden genoemd.  De 9-holes golfbaan bij Zenderen is nog maar twee jaar oud.

De borgstelling van de gemeente leidde in 2013 tot heftige discussies in de gemeenteraad.  Uiteindelijk ging de raad bij meerderheid akkoord vanwege de investering in breedtesport. De Bornse wethouder Herman Mulder noemt in deze de hypothecaire zekerheidsstelling voor het clubhuis, driving range en parkeerverharding als onderpand voor de verleende borg en stelt dat de gemeente dus meedeelt bij een eventuele gedwongen verkoop. De opstallen van de club op het landgoed Weleveld staan echter op erfpachtgrond en dat bemoeilijkt een eventuele gedwongen verkoop. De schuldeisers kunnen daardoor niet veel verwachten als de eigenaar van het landgoed rechtens haar belangen verdedigd. De Hengelose curator mr. Gotink  is door de rechtbank aangesteld als bewindvoerder en moet nu in overleg met alle partijen. Een helse klus die wellicht alleen bij een defintief faillissement mogelijk overnamekandidaten aantrekt. In dat geval zijn de borgstellers en schuldeisers het grootste deel van hun vordering kwijt.

Op de website van de club staan alle activiteiten voor de komende tijd nog wel geagendeerd zoals de WELE inloopmiddagen, de WELE maandwedstrijd en de ledenvergadering op 23 mei a.s.

Update: 11-5-2017 / 16.45 uur:
Inmiddels heeft Drankenhandel Berghorst uit Hengelo de drankvoorraad en de tapinstallatie uit het pand gehaald. De baan wordt al niet meer onderhouden en is in feite binnen enkele dagen onbespeelbaar door te hoog gras op de green

Archief
Terug naar vorige pagina