Sportberichten


Plaatsing  
 
23-04-2017  

Gert Huzink tweede in Morocco Desert Challenge

 

Gert Huzink is met zijn Riwald Rally truck als tweede in de zevendaagse Morocco Desert Challenge, een coast-to-coast-rally van de Atlantische kust bij Agadir en Plage Blanche naar Saïdia aan de Middellandse Zee. De route is echter geheel nieuw: zeven nieuwe etappes, zeven nieuwe roadbooks, zeven bijzondere bivaks.

Als winnaar van het algemeen klassement werd Martin van den Brink afgevlagd waardoor Renault in het truckklassement de eerste twee plaatsen bezette. De Portugese Elisabete Jacinto eindigde met haar MAN truck als derde all over.

In de slotetappe van vandaag moest het Riwald Tuck Team twee bandenwissels voor lief nemen en werd de voorsprong geconsolideerd vanwege een lekkend differentieel. Huzink maakte zich dus geen illusies om in te lopen op van den Brink maar had meer zorgen om Jacinto achter zich te houden.
Huzink: "We kwamen voor de extra wedstrijdkilometers, maar wat hebben we genoten. De Morocco Desert Challenge is een prachtige rally, heel uitdagend en zwaar. We hebben tijdens deze week ook ontzettend veel meegemaakt en geleerd. Voor Rob was dit een ultiem goede leerschool op navigatiegebied en voor mij goed om de kilometers te maken met de truck. Ik merk ook dat ik lekker aan bleef haken bij de snelheid die Martin vd Brink heeft en dat doet me wel goed. Al met al kijken we tevreden terug. We kwamen niet voor een podiumplek, maar vanavond bij de prijsuitreking ben ik er toch maar wat trots op."

Archief
Terug naar vorige pagina