Sportberichten


Plaatsing  
 
22-04-2017  

WK en NK dressuur-selectiestrijd op THC Almelo


Adelinde Cornelissen hier als coach van Frank Hosmar tijdens een pré Olympische wedstrijd in Rio de Janeiro.
 

ALMELO – Het Twents Hippisch Centrum in Almelo is zondag 23 april het domein voor jonge paarden. De Koninklijke Nederlands Hippische Sportbond houdt er in samenwerking met de organiserende rijvereniging De Looleeruiters selectiewedstrijden voor jonge 5, 6 en 7 jarige paarden met als doel zich te plaatsen voor de nationale selecties voor het NK en WK Dressuur voor jonge paarden.

Onder de deelnemers o.a. Oud- Europees kampioen Adelinde Cornelissen, de Olympische zilverwinnaar Frank Hosmar en internationale dressuurruiters als  Diederik van Silfhout en Tommie Visser. Van het thuisfront start Looleeruiter Marike Klok in de Internationale klasse de lichte tour. Daarin vinden we verder de regionale grootheden Femke Baljon (Zwolle), Marcella Hesselink (Haaksbergen) en Bart Veeze (Lochem).

Om 09.30 uur wordt gestart met de selectiewedstrijden voor het WK. Rond 11.00 uur de selectiewedstrijden voor het NK met de onderdelen ZZ-Zwaar en de Prix-St. George. Na de middag rond 15.30 vinden de kadervormende wedstrijden plaats in de zware toer zoals de Intermediaire I en de Grand Prix die tot ongeveer 19.00 uur in beslag nemen.

Een dag eerder op zaterdag zijn er op het THC in Almelo al dressuurwedstrijden voor de KNHS-selecties junioren en Young Riders.

De toegang en parkeren op de binnenstedelijke terreinen rond het THC aan de Vissedijk/Bosrand is gratis. Volg daarvoor de richtingbordjes gemarkeerd met CH. De complete startlijst vindt u op www.startlijsten.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina