11-03-2017

Heracles pakt volle winst tegen Fc Utrecht

ALMELO – Heracles Almelo heeft voor een daverende verrassing gezorgd door het bezoekende hoog geklasseerde Fc Utrecht met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Daarvoor leverde het team van coach Stegeman veel strijd en dat was ook nodig na het echec in Nijmegen tegen NEC.
Al in de eerste minuut werd Heracles gevaarlijk via Kuwas en ook de corner die volgde leverde kopkansen op en lichte paniek in de Utrechtse defensie.
Toch kreeg Fc Utrecht de overhand met vooral een op dreef zijnde Barazite die vaak de combinatie zocht met Haller. Dat leverde tal van kansen op maar doelman Castro hield de Heraclieden in de race. Er was een dikke fout van aanvoerder Bruns voor nodig om de Utrechters op de verdiende voorsprong te zetten.    Bruns schoof de bal in de voet van een tegenstander en bliksemsnel werd over rechts door Amrabat spits Haller bereikt die zijn schot zag gepareerd door de uitblinkende Castro. De rebound werd door Ayoub wel doeltreffend afgerond. Tot de rust zochten beide teams met open spel naar een doelpunt.

Na rust liet trainer Ten Hag de al met geel bestrafte Van der Maarel in de kleedkamer om zijn team voor erger te behoeden. Vlak voor rust ontsnapte deze aan zijn tweede gele kaart door mildheid van scheidsrechter Kamphuis toen hij de opstomende Kuwas met het handje vasthield. Voordat de Utrechters echter ‘wakker’ waren, lag de gelijkmaker in het ‘mandje’. Hoogma bediende de voluit sprintende Kuwas van achteruit op maat waardoor deze de bal in een vloeiende beweging kon meenemen om de Utrechtse doelman Jensen het nakijken te geven (1-1).
Heracles toonde zich nadien onverzettelijker dan de Utrechters die echter lang overeind bleven door centrale verdediger Janssen. De wil om te winnen zat er bij de Almeloërs meer in dan bij de Utrechters en dat nam Ten Hag na de wedstrijd zijn team dan ook kwalijk. Tot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bleef Heracles knokken met wederom een hoofdrol voor Kuwas die de bal voor kreeg, waarbij de inkomende Bruns zijn schot nog zag gekeerd door doelman Jensen maar geen verweer had tegen de kopbal van Bruns uit de rebound (2-1). Daarmee werd de aanvoerder van schlemiel tot matchwinner.  Brandley Kuwas werd door de oud- Heraçlieden tot ‘Man of the Match’ gekozen maar dat had evengoed doelman Castro kunnen zijn.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-1 (0-1).
Score: 26. Ayoub 0-1, 46. Kuwas 1-1, 90. Bruns 2-1.
Scheidsrechter: Kamphuis.
Gele kaart: Van der Maarel, Brama, Conboy (allen FC Utrecht).

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers, Pelupessy, Bruns, Gosens, Kuwas (91. Navratil), Armenteros, Peterson (63. Darri).
FC Utrecht: Jensen, Troupée, van der Maarel (46. Leeuwin), Janssen, Conboy, Amrabat, Brama, Barazite (81. Zivkovic), Ayoub, Kerk (68. Labyad), Haller.

Fotoreportage: Harry Broeze