Sportberichten


Plaatsing  
 
27-01-2017  

Oogink en Ten Tusscher sporters vh jaar

 

ALMELO – Tijdens de Almelose sportverkiezingen van het jaar werd Taekwondoka Reshmie Oogink (27) voor de vierde keer op rij verkozen tot sportvrouw van het jaar. Zij bereikte tijdens de Olympische Spelen van Rio de kwartfinale.
Tot sportman van het jaar werd verkozen  motorcoureur Lesley ten Tusscher (25). Hij werd in 2014 al eens genomineerd maar behaalde in 2016 titels in het Open Nederlands Kampioenschap en de BeNeCup in de klasse 600cc.

Sportteam

De volleybalsters van eredivisionist Eurosped werden als winnaar van de NEVOBO-beker geeerd met de titel sportploeg van het jaar.

Talent
Bij de talenten ging de titel naar de Bornse tunster Astrid de Zeeuw (13) van Topturnen Oost Nederland dat haar domicilie heeft in de IISPA te Almelo.

G-sportteam
De titel voor het team met een beperking was ‘weggelegd’ voor het G-team van de Mixed Hockey Club in Almelo dankzij de zilveren medaille tijdens de Special Olympics.

Stimuleringsprijs voor Prosoc/DRC 2012
De sportstimuleringsprijs ging naar het al vaker genomineerde Prosoc Passend Voetbal van trainer Peter van Meerten bij sportvereniging Sv DRC 2012 in Almelo waar autistische kinderen in teamverband aangepast trainen. Van de in totaal 55 kinderen uit de regio stroomden er 8 door naar het reguliere voetbal. Bijkomend gunstig effect is dat schoolprestaties verbeteren en medicijngebruik mindert, omdat de kinderen beter leren omgaan met hun individuele prikkels.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (61 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina