Sportberichten


Plaatsing  
 
11-01-2017  

Eurosped in halve finale na derbyzege op Set Up

 

ALMELO – De volleybalsters van het Almelose Eurosped hebben in de Twentse derby om de NEVOBO-Beker tegen het Ootmarsumse Set Up’65 in vier sets gewonnen. Voor de regerend bekerkampioen Eurosped betekent het de halve finale tegen Sliedrecht Sport.
De Estse nieuweling Kadi Kullerkann startte bij het thuisspelende Eurosped in de basis die verder bestond uit Eline Gommans, Judith Kamphuis, Daphne Knijff, Carliijn Koebrugge, Rochelle Wopereis en libero Kim de Wilde.
Aan de andere kant van het net  de zusjes Kirsten, Ilse en Carmen Oude Luttikhuis evenals Loes Engbers-Hollink, Kiki von Piekartz, Daphne Giesselink en libero Jorinda Kremer. DeOotmarsimse ‘meiden’ waren met ‘wraakgevoelens’ naar de IISPA afgereisd vanwege het eerdere thuisverlies van 0-3 in de competitie. Het kwam er niet van. In de eerste set liepen de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen al snel uit naar 6-0. Maar Set Up’65 is niet zo maar weg te blazen. Bij 12-12 stond de set weer in evenwicht en dat ging zo door tot 22-22. In de slotfase dan toch het gaatje naar setpoint bij 24-22. Toen vervolgens Carmen Oude Luttikhuis in het net sloeg, was de set binnen.  
In de tweede set maakte Eurosped de dienst uit en ging het via 20-14 en 24-19 naar de setwinst door de beslissende score van Kullerkann.
De derde set werd moeizaam voor beide teams die elkaar niets toegaven. Het verdedigende werk van de zusjes Carmen en Ilse Oude Luttikhuis gaf echter de doorslag voor een 2-1 stand in sets. De vierde set moest dus gewonnen worden door Set Up om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende bekerronde.

Eurosped dacht daar echter anders over en bereikte al snel een comfortabele voorsprong van 12-6, een voorsprong ook, die het verdedigde tot het matchpoint van 24-20. Set Up stribbelde nog twee keer tegen voordat Carlijn Koebrugge de Almelose zege veilig stelde.

De regerend bekerkampioen moet het nu uit en thuis opnemen tegen Sliedrecht Sport. De andere halve finale gaat tussen VC Sneek en US Amsterdam.

Eurosped – Springendal Set-Up’65 3-1
(25-22, 25-19, 23-25, 25-22)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (85 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina