02-10-2016

Heracles laat winst liggen tegen Fc Twente

ALMELO – Op de eerste 20 minuten na was Heracles Almelo voetballend de meerdere in de wedstrijd tegen Fc Twente. De Twentse derby eindigde in het volle Polman Stadion in een 1-1 gelijkspel.
Verdedigend stond het bij Heracles als een huis en Fc Twente kreeg nauwelijks uitgespeelde kansen ondanks het overwicht in de beginfase. Het was Duits die doelman Castro als eerste testte met een afstandsschot maar de Belg gaf geen krimp. Via de counter zorgde Heracles voor gevaar via Pelupessy die nipt oer schoot en Navratil die een teentje te kort kwam om doelman Marsman voor te zijn. Scheidsrechter Makkelie greep herhaaldelijk in in het stevige duel en trok al in de eerste helft vier keer geel.  Het was kort voor de rust een vrije trap van Unal dat de wedstrijd openbrak. Zijn vrije trap eindigde in handen van Castro maar het was Makkelie niet ontgaan dat de in de muur staande Te Wierik de vrije trap van Unal met de arm van richting veranderde. De bal ging gedecideerd op de stip en Klich mocht het vonnis voltrekken 0-1. Amper twee minuten later trok Heracles de stand weer gelijk toen de op dreef zijnde Kuwas de bal op het hoofd van Armenteros afleverde en diens kopbal eindigde in het net achter de kansloze Marsman 1-1.

Na de pauze kwam Fc Twente aanvallend nauwelijks nog tot kansen en heerste Heracles.  Hoogma kopte voorlangs het doel van Marsman en Pelupessy en Duarte schoten nipt over. Aan de andere kant was Castro attent toen de voor Ede ingevallen Seys dreigend werd en ook Jensen die Celina verving, zocht het doel te hoog.  In de slotfase zakte de wedstijd onder niveau en wist ook Heracles geen doelrijpe kansen meer af te dwingen.
Fc Twente trainer Hake vond dat zijn team goed aan de wedstrijd was begonnen maar daarna het initiatief teveel aan Heracles had gelaten. Hij was tevreden met de uitslag.
Dat was Heracles-trainer Stegeman minder. Hij was lovend over de defensie en roemde vooral Pelupessy die hij een uitstekende wedstrijd toedichtte. Stegeman was wel van mening dat zijn team zich beter had moeten belonen met de vijf goede kansen die het kreeg. ‘Dat moeten we verbeteren, maar dat moet dan maar in Eindhoven gebeuren’, blikte hij vooruit op de wedstrijd tegen PSV.

Fotoreportage: Harry Broeze

Heracles Almelo – Fc Twente 1-1 (1-1)
0-1 Klich (40/strafschop), 1-1 Armenteros (42)

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Breukers, Te Wierik (Heracles Almelo), Ünal, Celina, Klich, Bijen (FC Twente)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte (Van Ooijen/77); Kuwas, Armenteros (Vermeij/87), Navrátil (Darri/60).
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Trajkovski; Mokotjo, Ede (Seys/71), Klich; Yeboah (Oosterwijk/86), Ünal, Celina (Jensen/59).