Sportberichten


Plaatsing  
 
15-09-2016  

Diehards zien Heracles-première Euopese Droom

Honderden “Diehards” zien première Heracles-docu ‘De Europese Droom´ in Polman Stadion
 

ALMELO – Het allereerste Europese avontuur voor Heracles Almelo begon en eindigde tegen het Portugese Arouca. Er werd in twee duels niet gewonnen noch verloren, zodat uiteindelijk het uitdoelpunt van de Portugezen in het eerste duel in Almelo de beslissing bracht.
Een kleine duizend Heracles-supporters reisden na de 1-1 af per vliegtuig of per bus naar Portugal om hun helden in het tweede duel aan te moedigen. De busreizigers maakten angstige momenten mee op de steile berghellingen langs diepe ravijnen. Slechts één dappere bleef in de bus zitten, de anderen gingen te voet verder. De wedstrijd werd een teleurstelling. Heracles was geen schim van het eerste duel en de Portugezen zinspeelden niet vergeefs op de nul.

Rond deze uiteen gespatte droom maakte TV-productiebedrijf Octonet een documentaire voor sportzender FOX 1 (uitzending zondag 18 september om 21.00 uur). In de documentaire exclusieve beelden. Hoe spreekt trainer John Stegeman zijn spelers toe in de rust van de Europese duels? Wat doet het team in aanloop naar het duel en hoe is de concentratie in de busrit richting het stadion? Ook bevat de documentaire nog nooit eerder vertoonde beelden van het winnen van de play-offs in Utrecht en de daarop volgende huldiging in de Almelose binnenstad.
Enkele honderden Heracles-Diehards namen de gelegenheid waar om deze documentaire al donderdagavond te bekijken. Niet in de businessroom, maar zo als het hoort, zittend op de tribune kijkend naar de grote nieuwe digitale schermen waarop de première-vertoning werd weergegeven. Zondag dus de herkansing bij FOX 1, maar wel eerst zondag om 16.45 uur naar Heracles – Ajax. Geen jaarkaart? Dan heeft u geluk. De resterende toegangskaarten zijn in de vrije verkoop via www.heracles.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina