Sportberichten


Plaatsing  
 
22-05-2016  

Heracles gaat Europees door winst in Utrecht

 

UTRECHT – Na de fanalewinst om Europees voetbal  van 0-2 door Heracles in de Galgenwaard op FC Utrecht ging in Almelo vuurwerk de lucht in, vormden zich toeterende autocolonnes en werd het een knalfuif op het Amaliaplein. Maar ook trokken duizenden supporters naar het Heraclesstadion in afwachting van de spelersbus. Na het debacle-seizoen van vorig jaar nu dus een prachtseizoen met spetterende wedstrijden, een zesde plek in de ranglijst en ‘last but not least’ Europees voetbal. 

FC Utrecht  mistte Ranselaar wegens een blessure, zodat Jansen weer in het hart van de defensie stond. Trainer Ten Hag postte vijf man in de laatste linie, zette er drie op het middenveld liet voorin twee spitsen acteren. Via vlugge combinaties werd dus gezocht naar een snelle voorsprong en dat was bijna gelukt als de koptreffer van de mee opgekomen Jansen niet werd teruggefloten wegens buitenspel. Ook Ludwig was dichtbij een doelpunt maar zag zijn curve buiten bereik van doelman Castro op de paal belanden.
Net zoals donderdag in Almelo, kreeg Heracles na een half uurtje meer grip op het Utrechtse spel. Trainer Stegeman koos voor dezelfde elf in de basis dus inclusief de klaargestoomde laatste man Ramon Zomer.
Spits Weghorst zorgde voor het eerste gevaar voor het Utrechtse doel. Doelman Bednarek verkleinde goed het doel en Weghorst zag zijn inzet net voor langs gaan. Aan de andere kant pakte doelman Castro een kopbal van de Utrechtse topscorer Haller en even later bezorgde aanvoerder Bruns de Utrechtse doelman een benauwd ogenblik met een vrije trap.
Daarna, tegen de rust aan, namen beide teams nog weinig risico. Het weinige spektakel kwam van de zijkant toen Heraclestrainer Stegeman commentaar had op een aan Utrecht toegekende vrije trap. Het leidde tot een woordenwisseling met zijn collega Ten Hag, maar Stegeman werd door Kuipers naar de tribune verbannen.

Na de pauze opnieuw een FC Utrecht dat aandrong op een treffer. Castro was echter alert toen Ludwig voor hem opdook. Waarnemend coach Robbie Alflen haalde de onzichtbare Darri naar de kant en zette met de ingebrachte Gladon als tweede spits meer druk op de Utrechtse verdedigingslinie.
Uit een corner kreeg aanvoerder Bruns een schotkans en zag tot zijn vreugde de bal in het Utrechtse doel belanden nadat Jansen de bal van richting veranderde. Boymans mocht daarna van Ten Hag opdraven om ‘oorlog’ te ontwikkelen in de Almelose verdedigingslinie. De Utrechters waren echter helemaal van slag waardoor Heracles de kansen kreeg via Gladon en Weghorst. De Poolse doelman Bednarek hield zijn team op die momenten fantastisch in de race.
In de 85-tigste minuut was het over en uit voor FC Utrecht. Gladon werd fraai gelanceerd en kon alleen op Bednarek af. De ‘supersub’ van de laatste drie wedstrijden faalde niet en bracht de Heraclieden in veilige haven. De voorsprong had nog groter kunnen uitvallen omdat de Utrechters geknakt waren maar de scherpte was er bij de Almeloërs ook wel af.
Het feest in de Galgenwaard werd dus een Almelo’s feestje en dat is een zorg minder voor de licentiecommissie van de KNVB.
Heracles Almelo kan maandagmiddag gehuldigd worden. De tour door Almelo start om 16.30 uur bij het stadion en komt rond 18.30 uur aan op het Marktplein waar de puhuldiging zal plaatsvinden

FC Utrecht – Heracles Almelo 0-2
(0-0)

Fotoreportage: Harry Broeze en Alwin Winkel
(thuisfront foto's)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Pelupessy, Zomer, Barazite

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Bednarek; Troupée (Rubin/82), Van der Maarel, Janssen, Leeuwin, Amrabat; Ludwig, Barazite, Strieder (Boymans/71); Haller, Joosten.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens; Bruns (Van Ooijen/76), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Fledderus/90+1), Weghorst, Darri (Gladon/60).

Fotoreportage (53 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina