01-05-2016

Heracles kan strijden om Europees voetbal

ALMELO – ADO Den Haag-trainer Henk Fraser was na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo dik tevreden met een punt. Lange tijd leek het daar niet op, want wat Heracles ook probeerde, het kwam maar niet langszij nadat pas in de tweede helft het eerste doelpunt viel via Duplan.
‘We zaten de eerste helft behoorlijk in de problemen’, verzuchte Fraser na afloop. Hij had Heracles dan ook meerdere kansen zien missen in de eerste helft. Darri (2x), Weghorst, Van Ooijen en Zomer kregen kansen maar hadden of het vizier niet scherp, misten de bal half of kopten onzuiver.  Dat beide teams met de nul de rust in gingen was dus niet zozeer de verdienste van ADO maar door slordig spelende Heraclieden die wel tot kansen kwamen. ADO kreeg zelfs niet één uitgespeelde kans ondanks de afwezigheid van de geschorsten Drost waarvoor Gosens speelde en Te Wierik die in Gino Bosz een waardige vervanger zag. Van Ooijen kreeg zijn kans in de basis op linksvoor.

Na de pauze de eerste wissel bij ADO. Van der Heijden bleef in de kleedkamer en Korte mocht de aanvalslinie op drie brengen. Het spel golfde daardoor wat meer heen en weer waarbij opnieuw de Almeloërs het gevaarlijks bleken. De 0-1 kwam dan ook als een verrassing, ingeluid door een slecht weggekopte bal van Zomer. ADO kreeg balbezit en de voorzet bereikte de vrijstaande Duplan die met een gericht schot de nauwelijks in actie gekomen Castro het nakijken gaf (0-1).
Heracles zette meer druk voorwaarts, reeg de corners aaneen maar het scoorde niet, ook al was Bosz dichtbij. Een Haags been op de doellijn bracht redding. Trainer Stegeman bracht Breukers en Kada, offerde Fledderus en Navratil, maar er viel geen goal. Toch kwam in de eindfase de gelijkmaker nog op het scorebord. Gladon kreeg zijn kans en scoorde binnen een minuut fraai uit de draai tot vreugde van de springende Bel Hassani die daarvoor op de bank mocht plaatsnemen (1-1).  Met een verlenging van 4 minuten leek daarna nog meer mogelijk maar zover liet ADO het niet komen.

Met het behaalde punt speelde Heracles zich zeker voor de play-offs voor Europees voetbal en dat is een bekroning voor een meer dan uitstekend seizoen voor de Heraclieden.
Dat vond ook de voor de Rinus Michels Award genomineerde Heracles-trainer Stegeman; ‘Ik ben trots op mijn team en deze club. Het is fantastisch wat we dit seizoen gezamenlijk doen, na de shit van een jaar terug.  Complimenten ook voor Gino (Bosz) en Paul (Gladon). Ze hebben dit seizoen nauwelijks kansen gekregen, maar vandaag staan ze er. De play-offs is mooi maar eerst volgende week nog vol aan de bak in Groningen, voordat het toefje begint’.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 1-1 (0-0)
0-1 Duplan (68), 1-1 Gladon (88)

Fotoreportage: Harry Broeze