Sportberichten


Plaatsing  
 
29-03-2015  

Steven Veldhuis KNHS-Indoorkampioen klasse M

 

ERMELO - Routinier Steven Veldhuis was heer en meester in de klasse M van de KNHS Indoorkampioenschappen. Met Dolce Gabana Morka was Haaksbergernaar Veldhuis ruim anderhalve seconde sneller dan streekgenoot Jarno Hesselink met de schimmel Don Juan. Amanda Slagter ging lange tijd aan de leiding, maar moest met Anouk S.H. uiteindelijk genoegen nemen met brons.

“Het was een barrage met veel mogelijkheden, van het begin tot het eind. Ik kreeg overal de eerste afstand. Het liep lekker”, vertelt Steven Veldhuis over zijn winnende barragerit. “Dolce Gabana Morka is van nature een snel paard. Ik heb haar samen met Martin Bijen, die haar als veulen kocht. Ze is een dochter van Lupicor uit een Cavalier-moeder uit de Morka-stam. Ze is goed gefokt. Ik heb haar vorig jaar oktober van Martin overgenomen. Ze springt eigenlijk altijd dubbel nul. Het is een heel ritselig paard. Ik vind dat ze steeds losser wordt en meer vermogen laat zien.”
Veldhuis runt in Haaksbergen zijn eigen stal en startte al meerdere paarden internationaal en leidde bekende paarden op als Wietvot, Bobby en Zingaro. “Ik geef toe dat ik liever vijfde wordt in de barrage van de Grote Prijs van Twente in Geesteren dan KNHS M-kampioen worden. Het blijft toch leuk als je paarden op M en Z niveau er klaar voor zijn en je een titel kunt winnen. Ik heb nu een aantal goede zevenjarigen waarmee ik over twee jaar internationaal hoop te starten”, vertelt de 43-jarige Steven ambitieus.

Jarno Hesselink (Geesteren) was met Don Juan (v.Zürich) de tweede snelste foutloze (34.98 sec) in de barrage, waarvoor 16 van de 50 combinaties zich wisten te plaatsen. Amanda Slagter volgde met Anouk S.H. (v.Ovidius) in de tijd van 37.32 seconden op gepaste afstand op de derde plaats.

Vicky Helthuis miste met Chappeau het goud op slechts 0.26 seconden in de klasse ZZ. De Enschedese juniore zag bij de laatste rit toe hoe Mitchel Sonneveld (Sprundel) met Blom’s Cekakina een fractie sneller was. De ervaren Anne van Vulpen uit Vleuten, ze won al eens de zware derby tijdens de Almelose Ruiterdagen, eindigde als derde.

In de klasse L was er zilver voor Anke Booijink uit Geesteren met Arona. Sophie van der Werff (Boskoop) was hier met Zabab W de onbetwiste kampioen. Het brons was voor Melissa Postma (’t Zandt) met Tum-Tum
In de klasse Z waren er geen ereprijzen voor deelnemers uit de regio.

Uitslag springen klasse M
1. Steven Veldhuis (Haaksbergen), Dolce Gabana Morka (v.Lupicor), 0 – 0, 33.26
3. Jarno Hesselink (Geesteren), Don Juan (v.Zürich), 0 – 0, 34,98 sec
3. Amanda Slagter (Veendam), Anouk S.H. (v.Ovidius), 0 – 0, 37,32 sec

Uitslag springen klasse ZZ
1. Mitchel Sonneveld (Sprundel), Blom’s Cekakina (v.Lupicor), 0 – 0, 31.74 sec
2. Vicky Helthuis (Enschede), Chappeau (v.Niveau), 0 – 0, 32.00 sec
3. Anne van Vulpen (Vleuten), Alandra (v.Namelus R), 0 -0, 33,08

Uitslag springen klasse L
1. Sophie van der Werff (Boskoop), Zabab W (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 33.74 sec
2. Anke Booijink (Geesteren), Arona (v.Pennsylvania), 0 – 0, 35,.49 sec
3. Melissa Postma (’t Zandt), Tum-Tum (v.Haarlem), 0 – 0, 35.96 sec

Archief
Terug naar vorige pagina