Sportberichten


Plaatsing  
 
18-03-2015  

Almelose Eurosped TVT koerst op landstitel

 

SLIEDRECHT – De volleybaltoppers van het Almelose Eurosped TVT liggen op koers voor de landstitel. In de kampioenspoule van de eredivisie versloeg het woensdagavond in de uitwedstrijd medekoploper Sliedrecht Sport met 3-1 in sets en staat nu fier alleen bovenaan. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen zijn bezig met een ijzersterke reeks en wonnen alle tot dusverre gespeelde poulewedstrijden.
De eerste set verliep wat moeizaam maar gaandeweg werd Eurosped TVT stabieler en pakte de set met 19-25.
Ook de tweede set werd met 22-25 over de streep gehaald door goed invalswerk van de Amerikaanse Katie Post. In de derde set liet Sliedrecht Sport meer van haar kwaliteiten zien. Eurosped TVT verslapte en zag uiteindelijk de set verloren gaan met 25-20.
Tijd voor coach Berendsen om de ‘meiden’ weer op scherp te zetten. Met de uitblinkende Lea van Rooijen en de goed acterende Jiska Kamphuis werd Sliedrecht Sport halverwege de derde set wel wat lucht gegund, maar niet de set en de match (21-25).

Halverwege de wedstrijdserie in de kampioenspoule heeft het jonge team van coach Berendsen laten zien over het nodige talent te beschikken en zelfs serieus kan meedingen naar de landstitel die wordt ‘uitgevochten’ tussen de twee best geklasseerde teams in de kampioenspoule.
De eerstvolgende wedstrijd in de Almelose topsporthal IISPA is op zondag 22 maart om 15.30 uur tegen het Limburgse Peelpush. Dan moet het dus gaan ‘donderen en knetteren’ in een stampvolle hal en dat kan, want de entree is dankzij sponsoren gratis!

Archief
Terug naar vorige pagina