Sportberichten


Plaatsing  
 
13-03-2015  

DRC en Prosoc partners in sport en ontwikkeling

 

ALMELO – De Almelose Sportvereniging DRC 2012 kun je met recht een maatschappelijk betrokken club noemen. DRC startte als eerste club in Nederland in september vorig jaar met het ontwikkelen van voetbal voor kinderen met autisme. De club ging daarvoor de samenwerking aan met Prosoc Voetbalschool van trainer Peter van Meerten. Wekelijks wordt op het sportcomplex De Riet getraind, waarbij de aandacht voor het individu voorop staat om onwenselijke prikkels te voorkomen maar dat er uiteindelijk toch met elkaar wordt gespeeld. Doel van Van Meerten is het uitrollen van het voetbal voor kinderen met een autismestoornis in Twente, zodat een competitie kan worden opgestart tussen zogenoemde Autiteams. Voor de kinderen is het een totale andere beleving dan de dagelijkse omstandigheden thuis of op school. Wekelijks wordt in kleine groepen getraind waarbij rekening wordt gehouden om verstorende factoren in de omgeving te voorkomen.

Het is niet het enige project dat Van Meerten samen met de sportvereniging DRC heeft opgezet. Zo is ook gestart met meisjesvoetbal en training in de aandachtwijk De Riet. Hiervoor wordt samengewerkt met de basisscholen St. Egbertus en De Kubus. Doel uiteraard meer beweging en plezier krijgen in sporten.

Een derde project dat DRC samen met Prosoc eind maart start is het project Tahsis, sporten, leren en creëren. In Noorwegen heeft men wel een soortgelijke aanpak van vrijetijdsbesteding, maar voor Nederland is dit een uniek concept. Vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar binnen een vastgestelde structuur, veilige omgeving en geweldige mogelijkheden om zichzelf op diverse gebieden te ontplooien.
Detec Services stelde kosteloos vier computers beschikbaar voor het leertraject, zoals huiswerkbegeleiding. Prosoc is in deze tevens Calibris erkend leerbedrijf. Daarnaast wordt uiteraard gesport maar er is ook tijd en ruimte voor creativiteit als boetseren, schilderen en tekenen, dichten en schrijven van songteksten, muziek en koken. Scoop Welzijn en de gemeente Almelo hebben hierin hun interesse al getoond.
Van Meerten heeft eveneens de nodige ervaringen met sportprojecten in het buitenland zoals in Burundi. De oud- beroepsmilitair is tevens als trainer aan sportvereniging DRC 2012 verbonden.

Archief
Terug naar vorige pagina