Sportberichten


Plaatsing  
 
15-02-2015  

Eurosped TVT wint van VC Sneek in 4 sets

 

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped TVT zijn er toch in geslaagd op de vijfde positie in de eredivisie te eindigen. De Almelose dames wonnen in vier sets van het als tweede geeindigde VC Sneek. Door de winst in topsporthal IISPA werd Eurosped TVT wederom de beste Twentse vertegenwoordigster in het topvolleybal voor dames.

De ‘meiden’ van trainer Jan Berendsen begonnen furieus en liepen al snel naar een 20-7 voorsprong in de eerste set. Toch wisten de Friezinnen nog dichtbij te komen (22-19) maar het Almelose team stelde alsnog op tijd met 25-21 orde op zaken.
In de tweede set ging de strijd gelijk op en wist Eurosped TVT zelfs een setpoint van VC Sneek weg te werken om de set met 26-24 binnen te halen.

In de derde set liet VC Sneek zien niet voor niets de op een na beste van Nederland te zijn door een afgewogen setwinst van 16-25.
Voor Eurosped TVT was er geen ruimte meer om nog als beste Twentse vertegenwoordiger in de boeken te gaan als niet zou worden gewonnen in de vierde set. Duidelijk werd vanaf het begin het initiatief genomen en speelde het team van Berendsen een gedegen set die eindigde in 25-19.

Berendsen en zijn ‘meiden’ kunnen zich dus voorbereiden op de nacompetitie in de kampioenspool.
Op 25 februari de eerste wedstrijd met als tegenstander wederom VC Sneek. De wedstrijd in de IISPA begint om 19.30 uur.
 

Archief
Terug naar vorige pagina