Sportberichten


Plaatsing  
 
12-02-2015  

Ontbijttraining SISU een groot succes


Foto: SISU
 

ALMELO – De Almelose atletiekvereniging SISU timmert behoorlijk aan de weg om hun sport te promoten. Zondag jl. werd daarom een ontbijttraining georganiseerd voor gezinnen met kinderen. De opkomst was met 90 personen flink te noemen. Oma’s en opa’s waren er eveneens bij en zo’n 60 personen namen deel aan de kennismakingstraining.

Zes trainers van SISU hadden s’ morgens vroeg al pionnen, touwen, dopjes en andere training ondersteunende voorwerpen klaar gezet en de atleten in de dop werden vervolgens in groepen verdeeld voor familietraining of training voor volwassenen.
Na goed warmlopen, tikspelletjes en wat rek- en strekoefeningen kon het hoofdprogramma beginnen. De ene groep ging op zoek naar quizvragen, die overal rondom de baan te vinden waren. De kinderen hadden de vragen snel gevonden. Hierna lag er een belangrijke taak voor de ouders: het beantwoorden van de vragen. Echt teamwork was dus vereist! De andere groep ging met elkaar de strijd aan in een estafette. Toen iedereen het parcours goed onder de knie had, gingen de kinderen en ouders met elkaar de strijd aan. De ouders hebben zich hierbij echt bewezen; door met een paar seconden voorsprong tóch te winnen.
Na een uurtje hard getraind te hebben, stond binnen een heerlijk ontbijt klaar mede gesponsord door Bolletje. Verse eitjes, warme thee en koffie, jus d’orange, beschuiten, broodjes, chocolade pasta, pindakaas, ham en kaas: alles was aanwezig voor een heerlijk ontbijt. Zeker verdiend na alle inspanningen!

De volwassenen training begon met een goede warming-up van Erik Endlich. Vervolgens werd de training overgedragen aan ‘good old’ Tjerk Tuinstra. Tjerk had een leuk parcours uit gezet, welke met een piramide loop werd afgewerkt. Aansluitend gaf Erik de sprinters ook nog de mogelijkheid zich uit te leven. Het trainingsdeel werd afgesloten met een minuten-loop. Waarbij het de bedoeling was op een gestelde tijd het aantal rondjes te lopen wat Erik aangaf.

Moegestreden van ruim 1,5 uur trainen, losten de volwassenen de familie-groep af in de kantine. Waar genoten werd van het heerlijke ontbijt. Al met al kan dus gesteld worden dat alle mensen die mee hebben gedaan aan de ontbijttraining een goede start van de dag hebben gemaakt en op sportieve manier hebben kennis gemaakt met atletiek en SISU.

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina