05-02-2015

Falende scheids kost Heracles de winst

De bal is duidelijk over de lijn voordat de gelijkmaker kon worden gescoord.
(screenshot)

ALMELO – Heracles Almelo heeft eindelijk de negatieve spiraal doorbroken door gelijk te spelen tegen Fc Groningen. Het hadden echter 3 punten moeten zijn als scheidsrechter Sanders en zijn assistenten de Groninger gelijkmaker in blessuretijd hadden afgekeurd wegens een achterbal.
Zonder de wegens wangedrag geschorste Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani trad Heracles aan met nieuwkomer Brahim Darri op rechts en keerde Wout Weghorst terug in de spits. Roger Linssen kwam daardoor op links te staan, terwijl routinier Simon Csiommer het middenveld completeerde.

Nieuwkomer Darri was de schrik voor Fc Groningen dat ver van haar beste vorm bleef. Het was Darri die aanvoerder Fledderus de eerste kans bood op een doelpunt maar deze raakte de bal verkeerd. Na bijna 40 minuten opende Darri zelf de score nadat hij Van der Laan passeerde en doelman Padt geen kans gaf. De Heraclieden gingen derhalve met een voorsprong aan de thee.

Ook in de tweede helft speelde Heracles goed. Plaaggeest Darri miste maar op een haar het doel om de stand naar 2-0 te tillen. Toen even later Rusnak de door Aktaou vrijgelaten teamgenoot De Leeuw bereikte, stond de stand weer gelijk (1-1).
Over en weer ontstonden kansen, maar het was Weghorst die de Heraclieden een kwartier voor ht einde opnieuw op een voorsprong zette. Het was Darri die Linssen bereikte en deze gaf op fraaie wijze de bal voor op Weghorst die in kon koppen.
Heracles leek de voorsprong vast te houden totdat haast in blessuretijd Mahi vanachter de achterlijn mocht voorzetten om Chery de gelijkmaker te laten aantekenen. Protest mocht niet baten want het scheidsrechterlijke trio had niets gezien. Die misser kostte Heracles de eerste overwinning na de winterstop. Zondag moeten de Heraclieden daarom vol aan de bak in de uitwedstrijd tegen Willem II.

Heracles Almelo - FC Groningen 2-2 (1-0)
1-0 Darri (38), 1-1 De Leeuw (66), 2-1 Weghorst (75), 2-2 Chery (88)

Fotoreportage: Harry Broeze