27-09-2014

PEC in slotfase voorbij Heracles Almelo

ZWOLLE – Heracles Almelo is er in Zwolle tegen PEC niet in geslaagd de negatieve spiraal om te buigen. Het beter spelende PEC nam na een kwartier door Saymak een voorsprong na op maat bediend te zijn door Drost. Heracles Almelo was gevaarlijk via counters. Het was Bruns die de gelijkmaker liet aantekenen nadat voordien spits Weghorst al nipt miste.
Op slag van rust nam PEC opnieuw een voorsprong via een penalty toen Fledderus werd bestraft wegens hands.
In de tweede helft nam Heracles Almelo het initiatief. Linssen zag zijn schot net naast gaan en Bel Hassani zag zijn schot op de paal eindigen. Tannane trof wel doel nadat Weghorst de inworp van Engberink goed doorkopte (2-2). Heracles leek het eerste punt van de competitie binnen te halen maar toen Engberink met nog 10 minuten te spelen rood kreeg voor een onbesuisde tackle op Moro, wist PEC Zwolle alsnog de volle winst te grijpen door doelpunten van invaller Nijland en Drost.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 4-2 (2-1)
1-0 Saymak (14), 1-1 Bruns (36), 2-1 Necid (45+4), 2-2 Tannane (71), 3-2 Nijland (85), 4-2 Drost (90+1)

< Fotoreportage: Harry Broeze