Sportberichten


Plaatsing  
 
07-09-2014  

Vijf keer goud op WK voor Oranje ruiters


screenshot - prijsuitreiking springen individueel: v.l.n.r.: Patrick Delaveau, Jeroen Dubbeldam en 'Beezie' Madden.
De Weerseloƫr Dubbeldam bleef als enige op vier verschillende paarden zonder strafpunten. Voor de eerste keer dat een Nederlander in de springsport een WK op zijn naam schreef.
Wel was Jos Lansink - eveneens uit Weerselo afkomstig - al eens wereldkampioen, maar deze reed toen voor Belgiƫ.
 

CAEN (F) – De Wereldruiterspelen in het Franse Caen hebben de afgelopen weken een uniek verloop gekend voor de hippische sport in Nederland. Liefst 18 medailles behaalde de Nederlandse afvaardiging met een stevig aandeel voor ruiters uit de regio Twente.
Weerseloër Jeroen Dubbeldam reed in de ‘final four’ niet alleen op zijn eigen paard Zenith SFN foutloos rond, maar ook op de paarden van zijn concurrenten, de Fransman Patrick Delaveau, de Amerikaanse “Beezie” Madden en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson. Dat deed ook Delaveau maar deze liep wel een tijdfout op, waardoor zilver restte. Met 12 strafpunten behaalde Madden het brons, terwijl Bengtsson met 14 strafpunten van het podium viel.

Goud was er ook voor Dubbeldam met Zenith SFN en de Tubbergenaar Gerco Schröder met Glock’s London in de nationale equipe. Brabander Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. en de Groninger Jur Vrieling met VDL Bubalu completeerden het team.

Ook in de Paradressuur was er goud weggelegd voor Nederland. Rixt van der Horst met Uniek behaalde zowel goud in de individuele dressuur als in de kür op muziek. Sanne Voets deed hetzelfde in haar klasse met Vedet PB NOP, eveneens in de kür.
Het team-zilver werd behaald met regionale inbreng van Frank Hosmar uit Haarle, die individueel met zijn paard Alphaville ook nog twee keer brons haalde in zijn klasse individueel en de kür op muziek.

Ook werd op de slotdag nog goud behaald door de Nederlandse vierspannen men-equipe bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman.

De Nederlandse dressuurequipe bestaande uit Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P., Edward Gal met zijn reservepaard Glock’s Voice, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN en Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. behaalde brons. Dat deed Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. ook individueel.

In de Endurance was er zilver voor Marijke Visser met Laiza de Jalima en het Eventingteam (cross country), bestaande uit Merel Blom met Rumour has It, Andrew Heffernan met Bollybawn Ace, Tim Lips met Keyflow N.O.P. en Elaine Pen met Vira behaalde brons.
Al met al behaalde de Nederlandse hippische afvaardiging een uniek aantal van 18 medailles.

Archief
Terug naar vorige pagina