Sportberichten


Plaatsing  
 
22-01-2014  

Eurosped TVT wint moeizaam van Capelle


Coach Jan Berendsen moest herhaaldelijk een time out nemen.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – In de IISPA werd het duel tussen Eurosped TVT en King Software Capelle een zinderende vijfzetter waarbij uiteindelijk de vijfsetter in het voordeel van de thuisploeg uitviel.
Capelle, dat tweede staat in de eredivisie, begon overdonderend en pakte in de eerste set voortdurend een voorsprong tot Lieke Streutker met een goede servicebeurt het Almelose team langszij wist te brengen op 16-16. Capelle gaf het echter niet op en werd ook nog eens geholpen door gaten in de blokkering van Eurosped TVT waardoor het de eerste set op naam schreef met 22-25.

Ook in de tweede set bleef Capelle voortdurend aan de leiding tot Posthuma met een sublieme redding haar team langszij hielp bij 16-16 en Eurosped TVT wist door te drukken met setwinst 25-20 als resultaat.
In de derde set liep Eurosped TVT voortdurend achter de feiten aan, ondanks diverse spelerswissels van coach Jan Berendsen en Capelle opnieuw de setwinst wist te pakken met 20-25.

In de vierde set wist Jeanine Stoeten met een goede service de Almelose ‘meiden’ naar een voorsprong van 6-2 te brengen. Toch toonde Capelle veerkracht door opnieuw op voorsprong te komen met 6-8. Het waren de Amerikaanse speelsters Kate Morrell en Katie Post en Danielle Bosch die Eurosped TVT in de race hielden om uiteindelijk de setwinst met 25-18 te pakken.

In de beslissende vijfde set waren Bosch en Postuma diegenen die het team van Berendsen op sleeptouw namen om de 15-8 setwinst binnen te halen zodat de punten in Almelo bleven.

Archief
Terug naar vorige pagina