Sportberichten


Plaatsing  
 
18-01-2014  

Eurosped TVT geeft Set Up geen kans

 

ALMELO – Eurosped TVT had nog wat goed te maken na het 3-2 verlies in Ootmarsum tegen Set Up ’65. In de IISPA zaterdagavond stonden de meiden van coach Jan Berendsen dan ook op scherp, want deze neemt er geen genoegen mee dat de Twentse hegemonie van Eurosped TVT wordt doorbroken.
Bovendien wil Berendsen wel een plek in de play offs om tot de beste zes van Nederland gerekend te kunnen worden. Voor een volle bak wachtte de opponenten uit Ootmarsum dus een warm onthaal.

In de sterkst mogelijke basis met Florieke Eggermont, Danielle Bosch, Antoinette Posthuma, Katie Post, Kate Morrell, Jeanine Stoeten en Danielle Nouwen werd vanaf het begin fel van leer getrokken naar een 4-1 voorsprong in de eerste set om uit te lopen naar 15-8 en de setwinst met 25-17.

In de tweede set liep Eurosped TVT naar opnieuw een voorsprong van 5-3. Set Up had een antwoord via de servicedruk en Ilse Oude Luttikhuis nam de Ootmarsumse ploeg op sleeptouw naar 5-7. Wisselende voorsprongen volgden en maakten de tweede set spannend, tot Eurosped TVT via 21-19 naar een 25-21 setwinst kon uitlopen.

In de derse set gloorde er nog even hoop voor de bezoeksters die een voorsprong pakten van 4-7 maar Berendsen greep in via de sterk serverende Daniëlle Bosch. Eurosped verhoogde de druk door betere passes en ook Kate Morrell serveerde prima zodat Set Up op een 8-7 achterstand werd gezet. Eurosped TVT liet niet meer los en bleef druk zetten zodat het langzaam wegliep naar de derde setwinst (25-21) op rij en een 3-0 overwinning in sets.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina