Sportberichten


Plaatsing  
 
17-01-2014  

Fc Twente wint verdiend van Heracles Almelo

 

ENSCHEDE – In de Twentse derby bleek Fc Twente vrijdagavond een maatje te groot voor Heracles Almelo. Met de routeniers Quansah en Cziommer op het middenveld probeerde trainer Jan de Jonge de angel uit het spel van Fc Twente te halen maar uitgerekend Quansah maakte een foutje met de 1-0 tot gevolg toen Promes de bal ontving en simpel Davidson op het verkeerde been wist te zetten en Pasveer in de lange hoek te passeren. Het aanvallend ingestelde Fc Twente had aan Tadic wel de regisseur die voor gevaar zorgde maar Pasveer keepte subliem en verhoede het Almelose Heracles in deze wedstrijd een volledige afgang.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Linssen en Promes maar zowel Marsman en Pasveer hielden hun doel schoon. Ook na de rust kwam het beste spel van de Enschedeërs en bleek Pasveer een nauwelijks te nemen struikelblok. Het was Castaignos die uiteindelijk pas in tweede instantie Pasveer het nakijken gaf. (2-0) Even later ging het arbitrale trio in de fout door buitenspel van Mokhtar over het hoofd te zien waardoor Veldmate de doorbrekende Mokhtar bij zijn shirt greep en met een rode kaart kon vertrekken naar de kleedkamer.

Met een man minder leek Heracles uitgespeeld maar zoals vaker kwam toen de beste periode voor de Almeloërs en wist het Fc Twente zelfs nog even onder druk te zetten. Toen Mark Uth het ook nog op de heupen kreeg en vier verdedigers het nakijken gaf om vervolgens op fraaie wijze doelman Marsman kansloos te laten, kwam er zelfs weer een vleugje hoop bij de Heraclieden.(2-1) Het was Tadic die daarna de hoofdrol op zich nam door met passjes te strooien waardoor Pasveer keer op keer in problemen kwam maar met de meest fraaie reddingen groter onheil voorkwam. Toen echter uit de rebound de bal voor de voeten kwam van Djordjevic en de ingevallen Bruns binnen het strafschopgebied een vermijdbare overtreding beging , mocht Tadic vanaf de stip het vonnis voltrekken. (3-1)

FC Twente - Heracles Almelo 3-1
(1-0) 1-0 Promes (23), 2-0 Castaignos (55), 2-1 Uth (77), 3-1 Tadic (88, pen)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Trainer De Jonge: ‘rood doorslaggevend
Trainer Jansen: ‘goed en stroperig
Cziommer: ‘niet gevaarlijk geweest
Promes: ‘slordigheid moet weg

Scheidsrechter: Wiedemeijer Geel: Te Wierik, Rood: Veldmate (56)

Opstellingen: FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecillio, Tadic, Promes, Castaignos (Djordjevic/77) en Mokhtar (Corona/71). Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Quansah (Bruns/46), Cziommer, Bel Hassani (Dorda/60), Rosheuvel (Tannane/79), Uth en Linssen.

Archief
Terug naar vorige pagina