Sportberichten


Plaatsing  
 
12-01-2014  

Kuipers naar 8 in truckklassement Dakar


René Kuipers gaat hier op het randje.
Foto: Ferm Rally Team
 

UYUNI – René Kuipers reed na de rustdag naar een achtste positie in het truckklassement van de Dakar Rally. De zevende etappe was er een met vele wisselingen in het terrein over rul zand en rotsen en dat ligt de geboortige Almeloër wel als oud- endurorijder. Toch ging dat niet gepaard zonder problemen. De Ambt Deldenaar had problemen met de remmen van zijn M.A.N. truck en hij toonde dan ook zijn opluchting na het bereiken van de eindstreep in de zevende etappe die in Bolivia lag. “Het was werkelijk levensgevaarlijk. De wagen trok naar één kant bij het aanremmen. Pff, ik ben blij dat we er zijn,” aldus Kuipers die nog 6 etappes voor de boeg heeft.
De Brabander Gerard de Rooy (Iveco) wist zijn voorsprong iets te vergroten en eindigde in deze etappe als derde achter dagwinnaar Eduar Nikolaev in de Russische Kamaz.

Bernard te Brinke (Riwald Team) werd in de HRX Ford de beste Nederlander. De Zeddammer werd tiende op ruim 10 minuten van dagwinnaar Carlos Sainz in een Mini. Erik Wevers had eveneens een redelijke dag . De Markeloër kwam binnen op plek 16.
Beide Riwald coureurs liggen echter ver achter in het totaalklassement voor topposities.

Bij de motoren is de oud- Vriezenvener bastiaan Nijen Twilhaar als ‘kistrijder’ nog volop in de strijd. De amateur pursang kwam binnen op plek 61 en neemt in het motorklassement nu plek 51 in op ruim 10 uur achter leider Marc Coma.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina