Sportberichten


Plaatsing  
 
07-01-2014  

Wevers achtste en Huzink niet gestart in rit 3


Foto: Riwald Team
 

SAN JUAN – Dag drie begon voor het Riwald team teleurstellend met het besluit dat Gerd Huzink en zijn navigator Pascal Maimon de handoek in de ring gooiden en niet meer van start gingen. Huzink kwam dermate laat binnen met behulp van de servicetruck dat het lek in de oliekoeling van de HRX Ford niet op tijd kon worden verholpen.
Voor Erik Wevers was het wel een prima dag. De Markeloër ging als een speer van San Rafael naar San Juan en reed op 10.39 van dagwinnaar Nani Roma naar een negende plek in het algemeen klassement de etappe en staat nu op bijna drie kwartier op de Spanjaard die ook de leiding over nam van de Fransman Peterhansel.
Het derde teamlid Bernard ten Brinke deed het eveneens prima en reed van plek 93 naar 79 maar is in feite kansloos voor een hoge klassering in het klassement. De gebroken aandrijfas op dag 2 was daar de oorzaak van. De Zeddammer staat inclusief de boetetijd van 2 uur op ruim 9 uur achterstand op de klassementsleider Roma.
Voor de snelle truck van Riwald met de Belg Paul Verheyden aan het stuur is Dakar 2014 feitelijk ook over. De verleende assistentie aan teamgenoten Huzink en Ten Brinke kostte dermate veel tijd dat hij niet meer bij de 47 geklasseerde trucks zit.
Gerard de Rooy doet het met zijn Iveco bij de trucks als vanouds en is ook na dag 3 de trotse aanvoerder in het klassement. Van Vliet zit hem echter op de hielen. De eerste Kamaz met de Rus Karginov aan het stuur staat derde op ruim 38 miniten.
Rene Kuipers reed een gedegen etappe en klom naar een 14e plek in het klassement. “Dit was echt een zware dag. We hebben twee keer moeten stoppen, ook omdat het bandenaflaatsysteem niet helemaal goed werkte. Dat alles heeft ons twintig minuten gekost”, aldus de in Ambt Delden wonende coureur.
Kuipers en Wevers moeten dus de Twentse eer hoog houden en dat doet min of meer ook ‘kistrijder’ Bas Nijen Twilhaar. De oud- Vriezenvener kwam binnen op plek 71 en staat in het klassement van de motoren op 72 op 04.31.09 van de Spaanse leider Barreda Bort.

Truckfoto’s
 

Archief
Terug naar vorige pagina