Sportberichten


Plaatsing  
 
07-01-2014  

Van Merksteijn exit op 2e dag Dakar


Rene Kuipers - foto: VEKA Team
 

SAN RAFAEL – Hij had zich voorgenomen om in zijn derde Dakar Rally wel aan te komen, maar Peter van Merksteijn Sr. vond zijn Waterloo al in de tweede etappe van San Luis naar San Rafael. De Twentse metaalondernemer kreeg na 90 km pech met zijn Toyota Hilux en kwam dat niet meer te boven zodat voor hem als eerste Nederlander niets blijft dan de reis naar Enschede.

Erik Wevers klom na dag twee naar een elfde plek in het algemeen klassement op 38.19 minuten achter leider Peterhansel in de Mini. De Markeloër werd in de HRX Ford van het Riwald team 12 in het dag-klassement. De teamgenoten Gert Huzink uit Manderveen en Bernhard ten Brinke uit Zeddam hadden net als vele anderen een mindere dag en Ten Brinke zelfs al beide eerste dagen. In het rulle zand van de Nihuil-duinen duurde het wachten lang op de snelle servicetruck van het Riwald team om hen uit het zand te trekken terwijl Huzink tevens kampte met een lekke leiding van de oliekoeler. Ten Brinke zakte in het algemeen klassement zelfs naar plek 92 op precies 2 uur van Peterhansel.

Rene Kuipers presteerde prima in de truck van het Veka MAN Racing Team. De geboortige Almeloër kwam als elfde over de meet. Teamgenoot Marcel van Vliet kwam zelfs als tweede binnen achter dag-winnaar Shabilov. Echter de organisatie liet al snel weten dat diverse correcties moesten worden doorgevoerd vanwege de vele fouten bij de checkpoints - op de route van de klassementsproef. De Brabander Gerard de Rooy nam daardoor de leiding in het algemeen klassement over, gevolgd door Van Vliet, Shabilov en Stacey. Kuipers staat op een elfde plek en voor velen is het klassement na het middernachtelijke uur nog niet gemaakt.

Archief
Terug naar vorige pagina