Sportberichten


Plaatsing  
 
05-01-2014  

Erik Wevers op 12 na eerste Dakar etappe


Bernard ten Brinke bij de start van Dakar 2014
 

SAN LUIS – In de eerste Dakar etappe 2014 van Rosario naar Dan Luis in Argentinië reed Markeloër Erik Wevers zich naar een prima 12e plek in het autoklassement net achter de Brabander Erik van Loon. De Portugees Carlos Sousa voert het klassement aan en bleef Riwald Dakar Team rider Wevers 7.49 minuten voor.
Peter van Merksteijn sr. zag zich terug op stek 24 nipt voor Gert Huzink (Riwald team) die de tweede dag begint vanaf plek 26. Voor Zeddammer Bernard ten Brinke (Riwald team) kwam het pechduiveltje al op de eerste dag om de hoek kijken. Twee lekke banden en een kapotte airco wierpen hem terug naar plaats 30. ‘Met 70 graden in de auto was het erg zwaar’, was zijn commentaar.

Bij de trucks koos René Kuipers (Ambt Delden) voor een voorzichtige start op de openingsdag, desondanks reed hij zijn voorruit stuk door laaghangende takken. De geboortige Almeloër die vorig jaar als 10e eindigde, staat in de MAN-truck op plek 15 en moest 14,49 toegeven op leider Mardeev. Van Vliet (MAN) was de beste Nederlander op plek 3 met 21 seconden achter de leider. De Riwald truck met de Belg Verheyden aan het stuur kwam op 1.06.45 binnen en begint de tweede dag op plek 59.

Bij de motoren reed de Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar op zijn zwaar beladen voertuig naar plek 73 op bijna een half uur achter de Spaanse leider Joan Barreda Bort.

Kijk ook op:

https://www.facebook.com/riwalddakar
-
https://www.facebook.com/vmmotorsport?fref=ts -
http://www.fermwrt.com/nieuws/lezen/i-127/direct_een_podiumfinish!/
 

Archief
Terug naar vorige pagina