21-12-2013

Heracles na rust langszij bij koploper Vitesse

ALMELO – Met 7 punten uit de laatste drie wedstrijden gaat Heracles Almelo met een goed gevoel de winterstop in. Na de bekerkraker tegen Feijenoord die ongelukkigerwijze pas in het nadeel van Heracles werd beslist met penalty’s, leek het er zaterdagavond in het Polmanstadion even op dat een stunt tegen koploper Vitesse er niet in zat, maar de tweede helft bracht de ommekeer en het welverdiende punt.
In het begin van de eerste helft had Veldmate pech toen Vitesse-doelman Veldhuizen op zijn post stond, maar leek Heracles nog niet geheel scherp, kwamen passes niet aan en werd onnodig balverlies de aanleiding tot de eerste treffer van Van Aanholt die vrij kon opkomen om al in de zevende minuut van afstand doelman Pasveer kansloos te laten 0-1.
Vitesse bleef de aanval zoeken terwijl de in de basis gestarte Tannane al na een half uur het veld moest verlaten met een onwillige hamstring. Rosheuvel was zijn vervanger. Heracles ontworstelde zich nadien aan de druk maar het was Vitesse dat nog voor de rust wist te scoren door een goede actie van Piazon 0-2.
Na de pauze verving Thomas Bruns de geblesseerde Bel Hassani en kwam een als herboren Heracles het veld op, liepen combinaties beter, leken de koude spieren van Cziommer weer warm, kwamen steekpasses wel weer uit de verf en werd Vitesse steeds verder naar achteren gedrukt. Bruns stuurde Rosheuvel weg en deze gaf een pass op Linssen en voordat Veldhuizen het wist lag de bal achter hem zodat de aansluittreffer kon worden aangetekend op het scorebord.
Heracles rook bloed, zocht massaal de aanval met veel inzet, zodat het publiek de twaalfde man werd en genoot hoe Heracles op jacht ging naar meer. Die inzet werd beloond in de zeventigste minuut toen Cziommer doordrong tot de achterlijn en met een geslepen pass tussen twee man Linssen goed bediende om de gelijkmaker achter Piet Veldhuizen te deponeren.
Vitesse kwam amper nog aan aanvallen toe en even leek het er op dat de koploper totaal zou worden overlopen. In die fase ook drie geniepige overtredingen van Piazon waarvan er één met geel beloond werd door scheidsrechter Vink. Vitesse-trainer Peter Bosz verving nog Atsu voor Kakuta en Qazaishvilli voor Chanturia om aanvallend meer te brengen maar Pasveer bleef superieur in zijn eigen strafschopgebied. Zelfs de volle winst voor het team van trainer Jan de Jonge had er nog ingezeten als Mark Uth wat koelbloediger was geweest.

Na afloop dus twee teleurgestelde trainers. Jan de Jonge omdat uiteindelijk niet de volle winst was gepakt en Peter Bosz omdat Vitesse in de eerste helft verzuimd had om de deur op slot te gooien met een derde treffer die er in die periode wel in zat.
Maar uiteindelijk wel een vol tevreden stadion met toeschouwers die hebben genoten van een mooi laatste avondje voetbal in dit jaar.

Heracles Almelo – Vitesse 2-2 (0-2). 7. Van Aanholt 0-1, 40. Piazon 0-2, 52. Linssen 1-2, 77. Linssen 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze