15-12-2013

AZ in mineur na verlies in Almelo

ALMELO - Voor AZ en haar supporters werd het dagje Almelo, een dagje in mineur. Het ontij tekende zich s'morgens al af toen het voetbalteam van de businessclub van AZ tegen de zakelijke concurrenten van Heracles Almelo met 5-2 verloor op de velden van Sv DRC.

Na het diner dan de echte match tussen de Noordhollanders en de Tukkers. Heracles Almelo begon prima aan de wedstrijd en zette AZ flink onder druk. Het resulteerde in een verdiende voorsprong toen Linssen goed doorging en Esteban het nakijken gaf (1-0). AZ werd allengs sterker en kreeg wat kansen zonder tot grootse combinaties te komen. Bovendien bleek doelman Pasveer weer uitstekend in vorm en bracht met voet en vuist redding op inzetten van Beerens (2x), Henriksen en Johansson en toonde zich bij andere kansjes ook klemvast.
Linssen kreeg vijf minuten voor rust nog een goede kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn schot ging rakelings naast....

In de tweede helft begon Heracles weer sterk voorwaarts. Dit tot verrassing van AZ, dat pas na 10 minuten zelf een eerste kans kreeg om langszij te komen. De kansen die de Alkmaarders zichzelf voorschotelden mistten flair en doorzettingsvermogen en zelfs invaller Denny Avdic die vrij kon doorlopen op een uitblinkende Pasveer, vergat te scoren. Trainer De Jonge had Uth al gewisseld voor Tannane, bracht ook nog Bruns en Streutker om voorwaarts scherp te blijven en achter wat meer zekerheid in te bouwen. Het gaf AZ handen vol werk en kwam daardoor amper nog tot een goede opbouw tot errgernis van trainer Dick Advocaat die de derde nederlaag op rij steeds dichterbij zag komen.
Toen ver in blessuretijd Tannane uiteindelijk de Heraclieden in veilige haven bracht, barstte de feestvreugde los in het Polmanstadion (2-0). waar wordt uitgekeken naar de bekerwedstrijd woensdag a.s. tegen Feijenoord en zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Vitesse.

Heracles Almelo - AZ 2-0
(1-0), 1-0 Linssen (12), 2-0 Tannane (90+5)

Fotoreportage: Alexander Kamp