Sportberichten


Plaatsing  
 
13-12-2013  

Heracles wil winnen van AZ


Flip Stapper kwam uit voor Heracles van 1965 t/m 1968.
Ook zijn jongere broer Hans speelde destijds in Almelo. Hans moest in 1969 zijn carrière beëindigen. Een operatie in het militair hospitaal Oog & Al te Utrecht kon dat niet meer voorkomen.
Foto: AZhistorie.nl
 

ALMELO – Zondagmiddag wacht Heracles in het Polman Stadion een zware wedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders zijn onder trainer Dick Advocaat aardig opgeklommen in de ranglijst en Advocaat wil winnen in Almelo, zo liet hij op voorhand weten. Dat wil trainer Jan de Jonge echter ook.
De laatste vier duels in de competitie geven het voordeel aan AZ met vier zeges, hoewel de bekerwinst met als inzet de finale in de Kuip tegen PSV veel vergoede. Daar komt bij dat AZ de laatste winst feitelijk te danken had aan een eigen doelpunt van Te Wierik.
Niemand is ook de gelijkmaker vergeten van Martin Pieckenhagen in het seizoen 2005-2006. Het was de 10e treffer ooit van een doelman.

Beide clubs hebben nogal wat gemeen. Zo was Theo Vonk assistent-trainer in Alkmaar en trainer in Almelo. Ook Gert Jan Verbeek trainde beide clubs die in de historie elk twee landstitels binnenhaalden, zij het dat Heracles dat deed voor de invoer van het betaald voetbal in 1954.
Ook zijn er meerdere spelers die voor beide clubs uitkwamen. Te beginnen met Flip Stapper die bij Heracles voetbalde van 1965 t/m 1968 en zijn carrière beeïndigde in Alkmaar. Stapper was een begenadigd voetballer maar deed zijn achternaam teveel eer aan. In zijn Heracles-periode organiseerde hij tal van concerten onder de naam Doremi Club in het voormalige café restaurant De Kei aan de Bornsestraat.  Anderen waren: Rini Coolen, Kenan Durmusoglu, Frank van der Geest, Marco Holster, Ragnar Klavan, Dick Kooijman, Hendrie Krüzen, Roy van der Mije, Marko Vejinovic, Ben Rienstra, Willie Overtoom en Simon Cziommer, terwijl Mikhail Rosheuvel momenteel door AZ is uitgeleend aan Heracles.

Voorafgaand aan de wedstrijd Heracles - AZ spelen de businessteams van beide clubs een voetbalwedstrijd bij Sv DRC 2012 op sportcomplex De Riet. Die wedstijd begint zondagmorgen om 11.00 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina