Sportberichten


Plaatsing  
 
07-10-2013  

Tokai University opent aanval in Solar Challenge

 

Solar Team Twente blijft bij eigen racestrategie
Tokai University opent aanval op Nederlandse solarteams

DUNMARRA - Na een snelle start van het Japanse Tokai University team neemt The RED Engine vanochtend de derde plaats in bij de World Solar Challenge. Solar Team Twente blijft vast houden aan de eigen racestrategie. Gedurende de racedag heeft het team stabiel op de derde plek gereden. Ten opzichte van de koplopers is de achterstand ongeveer drie kwartier. Ten opzichte van de andere deelnemers groeit de voorsprong licht.

Solar Team Twente laat zich niet gek maken. Na de snelle start van Tokai University is het team één plek gezakt. De afstand tot de koplopers Delft en Tokai is iets gegroeid. Delft ging net als gisteren snel van start, maar kreeg een tijdstraf van tien minuten opgelegd wegens te snel rijden.

Raceverslag
Solar Team Twente begon de dag met het afmaken van de 30 minuten controlestop in Dunmarra. Bij de start om 8.18 uur werd het team meteen ingehaald door het team van Tokai University. Het Japanse team stoomde daarna meteen door naar de zonneauto van Delft en wist de afstand tussen de teams sterk te verminderen.

Bij de derde controlepost, die rond het middaguur werd bereikt, had Delft ondanks een tijdstraf nog steeds een klein half uur voorsprong. Delft wist echter de rest van de middag de koppositie te behouden en de voorsprong op Twente iets vergroten. Tokai en Delft liggen op dit moment dicht bij elkaar. Terwijl Tokai en Delft racen om de eerste plaats, breidt The RED Engine rustig de voorsprong op de rest van het veld uit. De achterstand op de koplopers bedraagt ongeveer drie kwartier.

Fotoreportage: Solar Team Twente

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina