18-08-2013

Heracles Almelo wint in Abe Lenstra Stadion

ALMELO – Na een false start in de competitie pakte Heracles Almelo de eerste winstpunten door een dik verdiende 2-4 overwinning in en tegen Heerenveen. De Friezen namen nog wel na 3 minuten speeltijd een snelle voorsprong uit een corner toen topscorer Finnbogason van dichtbij doelman Pasveer verschalkte. Heracles kreeg het even moeilijk maar Heerenveen verzuimde via De Roon en Wildschut verder afstand te nemen terwijl Heracles via goed spel kansen kreeg voor Duarte en Amoah die zich daarbij blesseerde door een botsing met de paal en moest uitvallen. Tannane werd zijn vervanger. Heracles bleef goed voetballen en wist op slag van rust de gelijkmaker aan te tekenen toen Duarte de voorzet van Rosheuvel achter de Friese doelman Nordfelt kopte.
Het was na rust doelman Pasveer die Heracles opnieuw voor achterstand behoede door de inzet van de doorgebroken en bijna naamgenoot Slagveer onschadelijk te maken. Heracles werd gevaarlijker en voetbalde beter dan de mannen van trainer Marco van Basten waardoor de druk op het Friese doel steeds groter werd. Het was gelegenheidsmiddenvelder Rienstra die de Heraclieden op voorsprong zette, vlak nadat Duarte net naast had geschoten (1-2). Het was rechtsachter Mike te Wierik die een afgeslagen bal van grote afstand als een kanonskogel achter de Friese doelman deponeerde en de voorsprong vergrootte (1-3). Toch kwamen de Friezen weer dichterbij door een intikkertje van invaller Van den Berg en Finnbogason had zelfs de gelijkmaker op de schoen maar zijn inzet ging voorlangs (2-3). Het was Linssen die de fraaie wedstrijd op slot zette door de lange crosspass over zijn tegenstander te wippen om vervolgens snoeihard de mooiste treffer van de wedstrijd op het scorebord te laten aantekenen (2-4).

Sc Heerenveen - Heracles Almelo 2-4
(1-1)
1-0 Alfred Finnbogason (3), 1-1 Lerin Duarte (45), 1-2 Ben Rienstra (62), 1-3 Mike te Wierik (69), 2-3 Joey van den Berg (73), 2-4 Bryan Linssen (88)