09-06-2013

AKC handhaaft zich nipt in overgangsklasse

WAGENINGEN – AKC Almelo heeft zich in Wageningen gehandhaafd in de overgangsklasse van het veldkorfbal door een nipte 21-20 zege in de beslissingswedstrijd tegen BEP Purmerend.
Het duel was zinderend tot de laatste minuut. AKC nam na een aanvankelijke achterstand (0-3) nog voor de rust een comfortabel lijkende voorsprong van 12-6 maar de Purmerenders kwamen na de rust sterk terug tot 12-11 terwijl aan Almelose kant niets meer lukte. Bij deze stand herpakte het team van coachduo Hugo Binken en Gert Schorn zich en scoorden beide teams over en weer. Pas in de laatste minuut wist Roy Hofstede de winnende 21-20 te scoren zodat een herhaling van degradatie zoals bij het zaalkorfbal werd voorkomen en de coaches Binken en Schorn met deze jonge ploeg dus kan gaan werken aan betere resultaten in het volgende seizoen.