08-06-2013

Peter Müllenberg verliest EK finale boksen

MINKS – De Almeloër Peter Müllenberg is er niet in geslaagd het goud te pakken in de EK finale boksen tegen de Rus Nikita Ivanov. Müllenberg verloor alle 3 ronden op punten en moest genoegen nemen met zilver. Het was vooraf al een moeilijke missie gelet op de voordien gespeelde bokspartijen van beide finalisten. De beroepsmilitair Müllenberg bereikte de finale via vier gebokste winstpartijen. Zijn Russische tegenstander had een vrijkaart bij aanvang van het toernooi, een ‘walkover‘ in de halve finale omdat zijn tegenstander zich afmeldde, won een partij over 3 ronden en won een partij al in de eerste ronde. Het verschil in gebokste ronden in de dagen vooraf aan de finale bedroeg dus 12 tegen 4.
Desondanks schreef Müllenberg historie met het behalen van zilver. Het was 20 jaar geleden dat Nederlandse boksers een medaille haalden tijdens een EK. Dat waren destijds Orhan Delibas en Don Diego Poeder. Müllenberg is binnenkort Almeloër af, want hij gaat met zijn vriendin samenwonen in Arnhem.