03-06-2013

Jonker/Abbink in de medailles TKD Austrian Open

Het team van TKD Oude Luttikhuis in Innsbrück

INNSBRÜCK (A) - Afgelopen weekend stond, voor de taekwondoka’s van TKD Oude Luttikhuis uit Almelo, de Austrian Open op het programma. Het toernooi vond net als voorgaande jaren plaats in Innsbruck. Voor de meeste taekwondoka's van Oude Luttikhuis is dit toernooi het laatste grote evenement van dit seizoen. Er werden twee medailles behaald.

De Almeloër Patrick Jonker H-87kg won zijn eerste partij met 5-2 van een Poolse tegenstander om vervolgens met 12-5 van een Serviër te winnen. In de halve finale wist Patrick met 4-3 te winnen van wederom een taekwondoka uit Servië en alsof dat nog niet genoeg was, ontmoette hij in de finale wederom een Serviër. Driemaal bleek echter teveel want deze keer moest Patrick zijn meerdere erkennen en genoegen nemen met een zilveren medaille. Toch een mooie afsluiting van het seizoen voor Patrick Jonker, die dit jaar zijn rentree maakte na een tijd met taekwondoka te zijn gestopt.

De Hengelose Marjolijn Abbink D-67kg won haar eerste partij met 9-4 van een Poolse waarna in de kwartfinale een overwinning volgde op een Duitse tegenstander. In de halve finale leverde Marjolijn een spannende strijd tegen een Turkse tegenstander. Nog in de gong wist ze een mooie hoofdtreffer te maken, maar de jury telde de treffer niet meer mee, waardoor de winst net aan haar voorbij ging en brons haar deel werd.

Al met al kan TDK Oude Luttikhuis terug zien op een geslaagd Austrian Open.