24-11-2012

Heracles voetbalt slap tegen Willem II (2-2)

Armenteros scoort drie wedstrijden op rij.

TILBURG – Heracles Almelo verspeelde in de 90-tigste minuut de zeker lijkende overwinning tegen Willem II, doordat doelman Pasveer de wegdraaiende voorzet van oud- Heraclied Marc Höcher niet klemvast kreeg, waarop Willem II verdediger Peters alsnog de gelijkmaker intikte (2-2).

Heracles begon slap aan het duel tegen Willem II dat zich behoudend opstelde en probeerde met snelle uitbraken tot scoren te komen. Daarbij deden zich hachelijke situaties voor voor het doel van Pasveer omdat Willem II meerdere keren in man-meer situaties voor het doel van Pasveer opdook. De doelman trad daarbij enkele keren corrigerend op. Even later leek een foute beoordeling van Pasveer de zwart-witten fataal te worden, maar Willem II vergat in de ontstane scrimmage te scoren.

De voorsprong van Heracles, door Armenteros, na ruimeen half uur kwam dus uit de lucht vallen, toen Vejinovic met een steekpass de spits bediende, die vervolgens zijn tegenstander uitspeelde en de Tilburgse doelman Meul kansloos liet. Heracles kwam wat beter in haar spel en zette de Tilburgers beter vast zodat de voorsprong tot de rust gehandhaafd bleef.

Na de pauze bleef Heracles wel beter voetballen als in het begin, echter zonder het normale peil te bereiken, tot ergernis van trainer Peter Bosz. Toch kwamen de Almeloërs op 2-0 toen Duarte de ongedekte Armenteros bereikte, waardoor deze van buiten de zestien opnieuw doelman Meul kansloos liet met een geplaatst schot en zijn achtste seizoentreffer op naam liet zetten. Kort daarop had de Zweedse spits de wedstrijd op slot kunnen zetten toen hij alleen opstoomde richting doelman Meul, maar faalde in de afwerking.

Coach Streppel had al enige spelerswissels doorgevoerd waardoor de Tilburgers toch weer meer voorwaarts voetbalden, waarbij vooral de voorzetten van Höcher voor gevaar zorgden. Het was Vossenbelt die uit een voorzet van links inkopte, waarbij Dorda tegenover twee Willem II aanvallers stond. Toch leek Heracles de drie winstpunten vast te kunnen houden, maar de fout van Pasveer op de voorzet van Höcher betekende toch een puntendeling omdat Peters zich het buitenkansje niet liet ontgaan.

In blessuretijd liep invaller Koenders ook nog eens tegen een rode kaart aan, omdat scheidsrechter Van Boekel zijn neustreffende armzwaai wel erg zwaar beoordeelde.

Willem II - Heracles 2-2
(0-1) 0-1 Armenteros (34), 0-2 Armenteros (62), 1-2 Vossebelt (77), 2-2 Peters (90)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)