Sportberichten


Plaatsing  
 
18-11-2012  

Ook Roda legt het af tegen Heracles Almelo


Lerin Duarte in feeststemming na zijn tweede doelpunt.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – De thuiswedstrijd van Heracles Almelo was er een van zes punten. Bij winst zouden de Limburgers Heracles op één punt naderen en bij winst van de thuisclub kon haast zeker weer een plek in het linker rijtje weer worden ingenomen.
Dat laatste werd het, omdat Heracles Almelo weer een fantastische pot ‘tikkie tikkie’ op de mat legde met in de achterste linie maar twee echte verdedigers.
De verwachting van trainer Peter Bosz was dat Roda zoals gewoonlijk zou starten met twee spitsen en dan heb je volgens de aanvallende voetbalvisie van Bosz ook maar twee verdedigers nodig. Bosz begon ook met Castillion op rechts, omdat de in vorm zijnde Ninos Gouriye geplaagd werd door een opspelende hamstring en Kwame Quansah controlerend op het middenveld waardoor verdediger Te Wierik werd geofferd.
Heracles ging van start in een zeer hoog tempo waarbij Roda soms een gaatje wist te vinden. Het was ook de aanleiding tot een buitenspeldoelpunt van de dekselse Malki maar scheidsrechter van Sighem had het gezien evenals even later een overtreding van Pedro waardoor de koptreffer van Ben Rienstra eveneens niet op het wedstrijdformulier hoefde te worden ingevuld.

Het was Lerin Duarte die officieel het doelpuntenfestijn opende door de bal prachtig van een meter of twintig achter doelman Filip Kurto te krullen (1-0). Het spel golfde op en neer waarbij Heracles overheerste maar Malki attent bleef en toch de gelijkmaker wist aan te tekenen door de slordige pass van Vejinovic op Rienstra te onderscheppen (1-1). Roda moet zich bij tijd en wijle in Toverland gevoelt hebben, want vijf minuten later stond Heracles al weer op voorsprong toen wederom Duarte een prachtige combinatie doeltreffend afrondde na de bal op maat via een boogballetje van Samuel Armenteros gekregen te hebben (2-1). Even daarvoor was Kurto attent bij een inzet van Duarte en ging een vrije trap van Vejinovic rakelings over. Vlak voor rust schampte een vrije trap van Amin Affana vanaf 25 meter de kruising buiten bereik van doelman Pasveer. Het was na de treffer van Malki de enige kans van de Limburgers.

Na de rust begon Heracles Almelo meteen weer met haar aanvalsdrift waar Roda net als in de eerste helft niet echt veel tegenover kon zetten. Vejinovic mocht al snel een vrije trap nemen ver van het doel, maar de Linburgse doelman kreeg er nog net een handje tussen. Het was Kutno die ongewild voor de definitieve ommekeer zorgde door Castellion binnen de zestien ten val te brengen bij de poging het steekballetje van Tjomas Bruns onschadelijk te maken. Een rode kaart was het gevolg en zijn opvolger Mateusz Prus was kansloos op de zuiver ingeschoten penalty van Overtoom (3-1). Met een numerieke minderheid kreeg Roda het achterin steeds moeilijker en meer doelpunten van Heracles bleven dan ook niet uit.
Eerst werd Geoffrey Castillion vrij voor de doelman gezet (4-1) en even later kon Armenteros na een dieptepass de eindstand op het scorebord zetten (5-1). De Heraclieden namen met nog een kwartiertje voor de boeg wat gas terug waardoor oud- Heraclied Mark-Jan Fledderus nog enkele keren in de buurt van Pasveer kwam, maar de beste voorlangs schoot. Aan de andere kant moest Prus nog handelend optreden tegen schoten van Vejinovic en Duarte en zag ook Thomas Bruns zijn afstandsschot nipt over het doel gaan.

Trainer Peter Bosz had nest als een uitverkocht Polmanstadion genoten van een mooie pot voetbal. “Wij willen aanvallend voetbal spelen en winnen. In beide opdrachten zijn wij geslaagd. Er zijn twee breekpunten geweest in de wedstrijd. Dat waren de 1-1 en de strafschop. Wij hebben in beide gevallen goed gereageerd en ook goed gespeeld“, aldus Bosz.
Roda-trainer Ruud Brood was minder content: “Wij waren slordig in balbezit en gaandeweg nam Heracles Almelo het initiatief van ons over. Wij hadden grote moeite met hun bewegende mensen en brachten zelf voetballend te weinig. Uiteindelijk hebben wij terecht verloren.”

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles Almelo - Roda JC 5-1 (2-1)
1-0 Duarte (15), 1-1 Malki (33), 2-1 Duarte (37), 3-1 Overtoom (58/strafschop), 4-1 Castillion (69), 5-1 Armenteros (76)

Commentaren:

Trainer Peter Bosz: ‘We willen spraakmakend zijn
Trainer Ruud Brood: ‘We kwamen te snel achter
Marko Vejinovic: ‘Roda had geen kans
Roda-speler Biemans: ‘We moeten terug naar de basis

Arbiter: Van Sichem
Geel: Vejinovic (Heracles Almelo), Hupperts, Biemans, Danilo, Kádár (Roda JC)
Rood: Kurto (56/Roda JC)

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Rienstra, Vejinovic, Dorda, Bruns (Koenders/85), Quansah, Overtoom, Duarte, Castillion, Armenteros, Pedro (Everton/63).
Roda JC: Kurto, Monteyne, Biemans, Danilo, Kádár, Hupperts (Prus/57), De Beule (Németh/42), Donald, Fledderus, Affane (Wielaert/67), Malki.

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina