11-11-2012

AKC verliest in allerlaatste seconde van KVA

ALMELO - AKC is de zaalcompetitie begonnen met een onnodige nederlaag (21-22). In een meer spannende dan goede wedstrijd scoorde tegenstander KVA de winnende treffer in het eindsignaal. Dit terwijl AKC iets meer dan twee minuten daarvoor nog leidde met 21-18.

Hoewel de start van de wedstrijd overduidelijk voor de ploeg uit Amstelveen was, AKC scoorde pas naar 10 minuten, nam de ploeg uit Almelo daarna het heft in handen. Bij rust stond men na een zwakke eerste helft toch met 10-9 voor. In de tweede helft liep AKC, met Ramon Post op de plaats van Kees vd Barg, snel uit. Meerdere keren bereikte AKC een voorsprong van drie doelpunten die ook even zo snel weer uit handen werd gegeven. Met invallers Ellen Grothues en Kim Bentsink was 3 minuten voor tijd met een 21-18 stand de wedstrijd binnen handbereik. KVA speelde vanaf dat moment alles of niets en wist nog 3 keer te scoren terwijl bij AKC de aanvallen haperden en met 30 seconden te gaan stond er een 21-21 stand op het scorebord. Een wederom mislukte aanval resulteerde in een laatste kans voor KVA die uit een klutsbal in de zoemer het winnende doelpunt wisten te scoren.

Een volkomen onnodige nederlaag waardoor AKC al vanaf de eerste wedstrijd in de achtervolging moet. Volgende week zal AKC twee punten moeten meenemen uit Purmerend zodat men niet gelijk op afstand wordt gezet.

< Roy Hofstede scoort hier een zeker punt voor AKC.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie