Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2012  

Even hoop voor Eurosped TVT tegen Irmato VC


Annelin Pasveer in de verdediging
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen verloor Eurosped TVT met 1-3 van titelkandidaat Irmato VC Weert. In de topsporthal IISPA bleken de dames van Irmato in alles sterker dan de Twentse topvolleybalsters. Ondanks de ‘mannelijke’ training die coach Jan Berendsen in de voorgaande week had ingebracht, ontbrak vooral kracht maar ook individueel vernuft.
In de eerste set overrompelde Irmato de thuisspelende ploeg met keiharde services en smashes waardoor al snel een voorsprong werd behaald. Europsed herstelde zich na de eerste schrik, maar kwam ook niet dichterbij waardoor de set met 19-25 naar de bezoeksters ging.
In de tweede set begon voor Irmato international Angelique Vergeer met de opslag die agressief serverend zorgde voor een 0-6 voorsprong. Teveel persoonlijke fouten zorgden er voor dat Eurosped niet dichterbij kwam, ook niet nadat coach Jan Berendsen het jeugdige talent Ilona ter Avest inbracht voor de 1,95 lange Jeanine Stoeten. Antoinette Postthuma bracht nog even de hoop terug met een goede servicebeurt, maar uiteindelijk ging de tweede set met grote cijfers (15-25) verloren.
In de derde set leefde Eurosped TVT helemaal op. Berendsen had Zuzana Buchlova geofferd voor de terugkerende Stoeten. Via 5-2 liep men uit naar 10-5 met agressieve opslagen en veel scorend vermogen van de smashende zusjes Ilse en Karin Oude Luttikhuis. Toch kwamen de Weertse dames weer langszij met 13-13 waarna zich een gelijk opgaande strijd ontwikkelde en Eurosped TVT uiteindelijk twee punten voorsprong wist te pakken omdat ook Marlou Sommer een duit in het zakje deed bij goed aangekomen passes. Via 16-14, 20-18 en 23-21 wisten de Twentse dames deze set uiteindelijk met 25-21 op naam te zetten omdat ook Laura Behrens op dreef kwam en libero Annelin Pasveer enkele goede reddingen verrichtte.
In de vierde set wist Eurosped TVT het ‘vermogen’ uit de derde set niet nogmaals te brengen waardoor Irmato VC Weert uiteindelijk met ruime cijfers (15-25) de set en de partij op naam wist te zetten.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

(Klik hier voor alle 100 foto's)

Lees hier het commentaar van speelster Jeanine Stoeten

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina