Sportberichten


Plaatsing  
 
24-07-2012  

Heracles Almelo wil Europa in


Heracles Almelo: Spelersselectie en technische staf in het seizoen 2012-2013
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Jan Smit, voorzitter van Heracles Almelo, wil dat de club het komend seizoen gaat strijden om een plek om Europees voetbal. Daarmee legt Smit de lat hoog voor de technische staf en de spelersselectie. Het succes van de bereikte finale om de KNVB-beker heeft dus zijn impact. Vooral dat 18.000 supporters naar de Rotterdamse kuip afreisden, is voor Smit doorslaggevend dat de club omhoog moet en ook het nieuwe stadion noodzakelijk is.
Hoofdtrainer Peter Bosz kan wel leven met de ambities maar nuanceert dat er elf spelers zijn verdwenen en de nieuwelingen moeten worden ingepast. Daar is volgens Bosz tijd voor nodig. Ook wil hij de groep van 24 spelers nog uitbreiden met 2 à 3 spelers. Daarbij is de wens een rechtsbuiten en een verdedigende middenvelder en een rechtsbenige centrale verdediger. Bosz hoopt tevens dat er voor 31 augustus niet meer geshopt wordt bij de Almeloërs en hij met de huidige groep de competitie in kan gaan en niet al te lang moet wachten op verdere versterking.
Smit bevestigde dat er nog gekeken wordt naar een rechtsbuiten en een verdediger, maar acht drie nieuwe spelers er nog bij financieel onmogelijk. ‘Na twee is de pot echt wel leeg’, reageerde hij tijdens de persconferentie waar de spelersselectie werd voorgesteld. ‘Als er nog een speler vertrekt, niets is onmogelijk, dan komen er misschien mogelijkheden, maar eerder niet’, zei Smit er over.
Smit hoopt verder dat de gemeente het bestemmingsplan wil verruimen om nieuwbouw financieel mogelijk te maken en ziet het jaar 2013-2014 als mogelijkheid om in het nieuwe stadion met een toeschouwerscapaciteit van 15.000 toeschouwers verder te kunnen bouwen aan de club.

Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina