Sportberichten


Plaatsing  
 
05-07-2012  

Rachel Klamer’s Olympische generale in Holten

 

HOLTEN – Voor de Denekampse Rachel Klamer is de Triathlon Holten zaterdag a.s. haar generale voor Londen, want de ultieme uitdaging is presteren op de Spelen.
De triatlete heeft er zin in: "Een goede prestatie neerzetten op de spelen, dat is mijn ultieme uitdaging. De wedstrijd in Holten is daarvoor een fantastische voorbereiding". In Holten wordt duidelijk hoe ze in het deelnemersveld ligt. Vorig jaar won ze er nog de Premium Cup Dames. Na een bijna-valpartij op de fiets, wist ze tijdens het looponderdeel haar voorsprong flink uit te breiden. Ze eindigde voor de Tjechische triatlete Radka Voickova en Kerry Lang uit Groot-Brittannië.
Dit jaar gaat ze er weer tegenaan. "Ik doe altijd graag aan de Triathlon Holten mee. Bijzonder is dat ik dit jaar met het vliegtuig naar deze thuiswedstrijd moest. Ik kom net terug uit Frankrijk. Als sporter reis ik de hele wereld rond en daar geniet ik ontzettend van. En zolang ik geniet, zijn mijn prestaties ook goed."
John Hellemans, bondscoach van de Nederlandse Triathlon Bond, is zichtbaar trots op Rachel. "Ik heb haar zien groeien van een onzeker meisje dat niet zeker wist of de triathlon wel voor haar was weggelegd, naar een goede atlete die lekker bezig is met haar sport en daar ook veel plezier aan beleeft."
Klamer start op 7 juli om 11.00 uur in de Domelaar. De finish van de Premium European Continental CUP dames wordt verwacht om 12.45 uur. De heren starten om 13.45 uur en finishen ongeveer om 15.30 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina