Sportberichten


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Forumavond Heracles Almelo bij DOS ´37


Presentator Jan Medendorp en Heracles Almelo - voorzitter Jan Smit
 

De forumleden
Peter Bosz haalde als speler het Nederlands Elftal en speelde onder meer voor Feyenoord waarmee hij landskampioen werd en drie keer de beker won. Bosz speelde over de grens voor Toulon (Frankrijk), JEF United (Japan) en Hansa Rostock (Duitsland). In zijn eerste periode werd de trainer kampioen met Heracles Almelo, de afgelopen jaren werden de play-offs om Europees voetbal en de bekerfinale gehaald.

Nico-Jan Hoogma boekte successen als speler van Cambuur, FC Twente, HSV (Hamburg) en Heracles Almelo. Na een mooie periode als aanvoerder van de Duitse topclub HSV sloot Hoogma zijn carrière af in Almelo. Hij mocht in 2005 als aanvoerder de kampioensschaal van de eerste divisie omhoog houden. In 2005 verruilde Hoogma het veld voor het bureau, hij was kortstondig algemeen manager maar werd al snel gepromoveerd tot algemeen directeur.

Jan Smit leidde Heracles Almelo als voorzitter naar een stabiele plaats in de Eredivisie. Toen Smit besloot zich intensief met Heracles Almelo te gaan bemoeien stond de club onderin de Eerste Divisie. Met een gedegen beleid ontwikkelde de club zich stapje voor stapje verder. Het kampioenschap van de Eerste Divisie in 2005 was een hoogtepunt en vervolgens handhaafde de club zich zonder problemen op het hoogste niveau. En Smit heeft alweer nieuwe ambities: het nieuwe stadion, dat in de loop van het seizoen 2013-2014 in gebruik wordt genomen.

Archief
Terug naar vorige pagina