Sportberichten


Plaatsing  
 
20-06-2012  

Gymnastiekclubs in Almelo op weg naar fusie


Gym Five Almelo - samenwerking moet eindigen in fusie
 

ALMELO – Liefst vijf gymnastiekclubs telt Almelo en sinds gisteren zijn ze samen op weg om uiteindelijk tot één club samen te smelten. Daartoe werd een overeenkomst getekend met de Federatie van Almelose Gymnastiekverenigingen (FAG). Deze vertegenwoordigde tot dusverre de belangen van de clubs bij de voormalige Sportraad en doet dat nu bij het gemeentelijk Sportbedrijf Almelo BV. De FAG huurt verder o.a. een van de twee turnzalen die de IISPA rijk is en verdeelt de uren over de vijf clubs. De topsport turnzaal in de IISPA is exclusief voor BosanTON die de eigen leden en talenten van andere clubs in Twente middels centrale trainingen op een hoger plan brengt.
De FAG vertegenwoordigt al met al dik 1500 leden en de clubs hebben inmiddels gemerkt dat de goed geoutilleerde turnhal in de IISPA ook sportief meer resultaat oplevert dan trainingen in gymzalen in de wijken.
De clubs vrezen vooral de verhoging van de huur van accommodaties (15 % - red.) en willen daarom gehuurde uren efficiënter gebruiken door groepen van verschillende verenigingen te bundelen als de aantallen sporters dat toelaten.
OssWik (1908), AchillesWIL (1911), Sparta Almelo (1935), SEV Aadorp (1971) en Odin’92 zijn dus op weg naar een nieuwe eenheid, maar willen de identiteit nog niet direct opgeven. Martin Kroeskop, Karel Vogelaar, Peter van der Togt, Jeroen Dierick en Mieke Vermaning moeten het proces van samengaan namens hun eigen club bewaken.

Archief
Terug naar vorige pagina