Sportberichten


Plaatsing  
 
17-05-2012  

Pollux gaat van Oldenzaal naar IISPA Almelo

 

OLDENZAAL/ALMELO – Het topvolleybalteam van Pollux gaat volgend seizoen spelen en trainen in de topsporthal IISPA te Almelo. Dat is de uitkomst van het crisisberaad woensdagavond in ‘thuishaven’ Vondersweijde te Oldenzaal.
Met het vertrek verliest Oldenzaal een tweede topsportorganisatie aan Almelo. Eerder vertrok al BosanTON (topsport turnen Oost Nederland) naar Almelo. Het vertrek van Pollux ging gepaard met een bestuurswissel. Ad-interim stichtingsbestuurders Jordy Kamphuis en Kitty van der Linden omschreven de financiële noodzaak van de verhuizing. Pollux heeft de begroting bijgesteld van 160.000 naar 80.000 euro maar komt nog 30.000 euro tekort.
Volgens de initiatiefnemers kan Pollux niet anders omdat men in Oldenzaal € 32,50 per uur betaald en het Sportbedrijf Almelo een aanbod heeft gedaan van € 4,50 per uur in het eerste jaar. De gemeente Oldenzaal wilde daar niet in mee gaan, omdat het meer een beleid voor breedtesport voorstaat. Met het vertrek naar Almelo koopt Pollux dus tijd om de begroting voor de toekomst op peil te brengen. Ook hoopt men op sponsoring uit het Almelose bedrijfsleven.

Heeft u interesse? Neem contact op met Jordy Kamphuis, coördinator Commerciële Zaken via 06 53 96 91 83 of jordykamphuis@polluxoldenzaal.nl
Jan Smit mag ook bellen! Pollux/Heracles Almelo is wel een aardige naam voor een tweede professionele loot van de BVO. Dat genereert meer TV-aandacht dan damesvoetbal!

Archief
Terug naar vorige pagina