28-04-2012

Heracles onderuit in fantastische voetbalpot

Bas Dost speelde met een masker vanwege een breukje in het jukbeen.

ALMELO – ‘Het had zomaar 8-6 kunnen zijn’, reageerde Heerenveen-trainer Ron Jans na afloop van de 2-4 overwinning tegen Heracles in een kolkend Polmanstadion. De Heraclieden toonden wederom fantastisch voetbal te kunnen spelen, maar teveel punten te laten liggen door een slechte afwerking van doelrijpe kansen.
In de eerste helft hadden de Almeloërs een veldoverwicht maar de Friese doelman Nordfeldt stond treffers van Armenteros met goede reddingen in de weg. Ook Pasveer was op dreef met enkele prima reddingen maar bleef het antwoord schuldig op een inzet van ex- Heraclied Bas Dost nadat Davidson op de linksback-positie in de fout ging (0-1). Kort voor rust verzuimde Everton de stand gelijk te zetten.
Na rust wederom een sterk voetballend Heracles dat de Friezen onder druk zette maar ook de kansen mistte. Dat deed Narsingh niet na een vlijmscherpe counter (0-2). Twee minuten later zorgde Overtoom vanaf de stip voor de aansluitingstreffer (1-2). De Heraclieden roken kansen en gooiden er nog een schepje bovenop, maar het was Djuricic die met een geplaatst schot doelman Pasveer verschalkte. De kopjes gingen niet hangen en Heracles ging opnieuw op jacht naar de aansluitingstreffer. Thomas Bruns deed dat met een fraai afstandsschot in de bovenhoek waarop Nordfeldt het antwoord schuldig bleef (2-3). Het was Bas Dost die 10 minuten voor tijd de overwinning van Heerenveen veilig stelde door zijn dertigste treffer van het seizoen te laten aantekenen. Na afloop was hij duidelijk; 'We zijn hier helemaal weggetikt', daarmee aangevend dat voetballend de Heraclieden vandaag beter waren, maar niet de punten binnen haalden voor een plek in het linker rijtje of de play off.

Houdt het masker nog even op

Heracles Almelo - SC Heerenveen 2-4 (0-1)
0-1 Dost (13), 0-2 Narsingh (55), 1-2 Overtoom (57/pen), 1-3 Djuricic (69), 2-3 Bruns (73), 2-4 Dost (80)