15-04-2012

Heracles verzuimd te winnen van RKC

Duarte is een paar verdedigers van RKC te slim af.
(foto: Harry Broeze - Heracles)

ALMELO – Een overwinning op RKC had Heracles Almelo dichterbij de play-off kunnen brengen, maar het team van Peter Bosz speelde een tandje minder dan vier dagen eerder in Breda tegen NAC. Daar stond tegenover dat RKC eveneens minder speelde dan in de thuiswedstrijd tegen PSV.
Toch waren de meeste kansen voor een overwinning nog voor de Almeloërs. Het gaf achterin weinig weg en Everton had al in de 39e minuut de 1-0 kunnen laten aantekenen als hij de toegekende penalty had weten te verzilveren. Scheidsrechter Blom kende de penalty toe omdat Ramos zijn directe tegenstander Armenteros licht toucheerde binnen het strafschopgebied. Everton schoot echter naast.
Toch konden de Heraclieden met een voorsprong aan de rust beginnen. Lerin Duarte schoot van afstand via de rug van Armenteros raak, waardoor RKC-doelman Zoet kansloos werd.
Ook na rust kwamen beide teams niet tot hoogstandjes. Wel kwam RKC langszij door een doelpunt van de debuterende Jeff Stans die een voorzet van Schet keurig afrondde met een knallend schot dat Pasveer te machtig was. De gymleraar van o.a. Holleeder in de penitentiaire inrichting De Schie kan dus op een goed debuut terug kijken.
Voor Heracles resten nog vier wedstrijden om een negende positie op de ranglijst te bewerkstelligen voor het spelen van de play-off. Gokken op een tweede plaats in de ranglijst voor PSV lijkt een te groot risico gelet op de verrassende uitslagen in de top van de ranglijst. Het moet dan wel RKC voorbij en de kans om op één puntje te komen lieten de Almeloërs vandaag liggen, dit tot ergernis van trainer Bosz, die het maar ‘slappe hap’ vond en zich geërgerd had aan het vertoonde spel van zijn pupillen.