11-04-2012

Heracles pakt verdiend de punten in Breda

BREDA – Heracles Almelo speelde in Breda als herboren na de nederlaag in de bekerfinale tegen PSV. Zonder de geblesseerden van der Linden en Overtoom kwam NAC Breda er in de eerste helft nauwelijks aan te pas, maar Heracles vergat doelpunten te maken. In de derde minuut al knalde Bruns op vijf meter van het doel over en na een kwartiertje kon ten Rouwelaar nipt een doelpunt voorkomen door het afstandsschot van Everton onschadelijk te maken.
De Heraclieden combineerden beter terwijl NAC slordig speelde en veel ballen inleverde. Een doelpunt van Heracles-zijde bleef echter uit, mede omdat Armenteros een drietal kansen niet wist te verzilveren.
Zoals vaker viel het doelpunt aan de andere kant toen Buys een afgeslagen corner van Lurling vanaf 20 meter vol op de slof nam en Pasveer het nakijken gaf. Hij had er vlak voor rust zelfs 2-0 van kunnen maken toen hij fraai Pasveer omspeelde, maar Davidson voorkwam op de doellijn erger.

Na rust vergat Buys opnieuw de voorsprong te vergroten toen zijn volley buiten bereik van Pasveer rakelings over ging. Heracles zette een tandje bij waardoor NAC nog verder in het defensief werd gedwongen en Heracles meerdere kansen kreeg op de gelijkmaker. Ten Rouwelaar stond echter op zijn post en maakte o.a. een van richting veranderd schot van Duarte onschedelijk en werd op de doellijn door aanvaller Lurling geassisteerd toen hij kansloos was op een schot van opnieuw Duarte. Everton faalde alleen voor ten Rouwelaar en Duarte schoot zelf nog eens langs de verkeerde kant van de paal.
Toch werd het 1-1 toen Gouriye vanuit de draai via de onderkant van de lat doel trof uit een voorzet van Duarte.
Vijf minuten later kwamen de Heraclieden verdient op voorsprong (1-2) maar hadden daarbij de hulp nodig van de aan Bredase zijde ingevallen Gudelj die een voorzet van Wierdenaar Bruns knullig achter zijn eigen doelman werkte. Gudelj was er dermate door van slag dat hij vlak voor het eindsignaal Bruns vol in het gezicht trof en met rood de gang naar de kleedkamer kon maken.
Voor Heracles Almelo een verdiende overwinning die goed is voor het moreel en de stand in de competitie, maar zeker geen revanche op de verloren bekerfinale tegen die andere Brabantse ploeg. Dat kan wellicht door nog een fraai einde aan de competitie te maken!